Josca
Josca Beauty 8 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

10 fruitsoorten die goed zijn voor je huid

Kan je huid wel een oppepper gebruiken? Fruit kan je redding zijn. De meeste fruitsoorten bevatten veel vitaminen en antioxidanten die ervoor zorgen dat je huid minder snel veroudert en deze een mooie glans krijgt.

Let wel op dat niet elke huid hetzelfde reageert op onderstaande fruitsoorten! Je kan overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen waardoor het ook averechts kan werden. Probeer dus wat het beste voor jou werkt!

1. Aardbeien.
Nu heb je nog een excuus om meer aardbeien te eten, want ze gaan huidveroudering tegen en helpen tegen een beschadigde huid door UV-straling.

2. Bananen.
Waar bananen wel allemaal niet goed voor zijn! Bananen bevatten veel kalium en dit mineraal zorgt ervoor dat de vochtigheid van je huid in balans blijft. Zo kan een droge huid bijvoorbeeld ook een symptoom zijn van kaliumtekort, dus als je hier vaak last van hebt, kan het helpen om wat vaker een banaan te nemen.

3. Granaatappel.
De pitjes van een granaatappel gaan net als aardbeien huidveroudering tegen en stimuleren daarentegen juist de groei van nieuwe huidcellen. Een goede keuze dus.

4. Kiwi.
Kiwi bevat veel vitamine C en dit doet veel goeds voor de uitstraling van je huid. Eén ding nog: stiekem bevat de schil van de kiwi nog meer vitamines dan de hele binnenkant bij elkaar en je kunt het ook opeten. Alleen voor de liefhebbers, want de smaak en textuur van de schil kunnen een beetje vreemd zijn.

5. Appels.
Lekker zoet van nature en vol vitamines, is de appel ook een goed stuk fruit om te nemen voor je huid. Appels versterken het collageen in je lichaam, dat ervoor zorgt dat je huid soepeler wordt.

6. Kersen.
Kersen bevatten meer antioxidanten dan ieder ander fruit en het vitamine C-gehalte in kersen gaat rimpels tegen, beschermt de huid en stimuleert de aanmaak van collageen.

7. Ananas.
Ananas wordt in sommige culturen zelfs gebruikt als een medicinale plant. Het is het enige fruit dat een spijsverteringsenzym genaamd bromelaïne bevat. Hiernaast is het ook nog eens een middel tegen een gezwollen huid en ontstekingen.

8. Watermeloen.
Zomer betekent onder andere watermeloen, wat niet alleen heerlijk zoet en verfrissend is, maar ook voor 90% uit water bestaat. Drie keer raden? Jup, het is goed voor je huid aangezien deze van binnenuit gehydrateerd wordt.

9. Papaja.
Papaja’s bevatten veel vitamine A en het enzym papaïne, dat dode huidcellen verwijdert en helpt om proteïnen af te breken in je lichaam.

10. Blauwe bessen.
Blauwe bessen zijn niet alleen voedzaam, maar zitten ook vol antioxidanten, vezels, vitamine A en C. Al deze eigenschappen betekenen dat je huid er ook behoorlijk blij van wordt. Eet ze los of gooi ze door een smoothie, alles kan!

Ananas is voor meer goed dan alleen je huid! Dit zijn 9 manieren waarop je ananas als beauty product kunt gebruiken:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.