Josca
Josca Beauty 9 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Dit kan er gebeuren als je een tijdje geen make-up meer draagt

Wat kan er gebeuren als je jouw geliefde make-up een keertje aan de kant zet?

1. Je huid kan beter worden.
Dit is misschien wel reden nummer één om wat minder vaak make-up te dragen. De foundations en poeders die je op je gezicht doet, houden je gezicht niet bepaald ‘luchtig’ (wellicht egaal, maar goed, dat is een ander verhaal). Je sluit je poriën af en dit kan veel sneller voor onzuiverheden zorgen op je huid, evenals het niet correct verwijderen van je make-up in de avond. Draag eens geen gezichtsmake-up voor een paar daagjes en je ziet vrijwel meteen verschil.

2. Je gaat beter letten op je huid.
Niet alleen wordt je huid uit zichzelf beter, maar is dit ook hét moment om een goed serum of een crème te vinden die jouw huid op de juiste manier verzorgt en hydrateert. Hier heb je nu en vooral later alleen maar baat bij. Minder make-up = tijd om in de juiste verzorging te investeren.

3. Je kan je (in het begin) onzeker gaan voelen.
Natuurlijk, deze optie is niet meer dan logisch als je normaal gesproken gewend bent om elke dag make-up te dragen. Je zal jezelf waarschijnlijk kaal voelen en continu het idee hebben dat je er moe uitziet, maar de kans is groot dat veel mensen het niet eens op zullen merken. Plus: je kunt opeens een héle tijd langer in bed liggen ‘s ochtends. Of eens beginnen met ontbijt thuis.

4. Je realiseert je waarschijnlijk dat je helemaal niet zoveel make-up nodig hebt.
Make-up is leuk en je zal het waarschijnlijk nooit helemaal opgeven, maar als je het een tijdje niet of amper draagt, is de kans groot dat je daarna genoegen neemt met minder voor je dagelijkse look. In plaats van foundation, vind je een beetje concealer misschien al genoeg en in plaats van heavy oogschaduw kies je voor alleen mascara.

5. Het kan zijn dat je minder gestrest raakt.
Geef maar toe: overdag moet je meerdere malen checken of je make-up wel goed zit en je hebt een klein freak-out momentje na een fietstocht in een regenbui. Verder ken je goed genoeg het gevoel wanneer je wimpers aan elkaar plakken van de mascara en wanneer je perfecte eyeliner ineens uitschiet. Ja, dan breekt voor heel even de hel los. Conclusie: er is geen make-up om je druk over te maken als je het niet draagt.

6. Je zal je haar meer gaan waarderen.
Als je geen make-up op doet, betekent dat niet dat alles qua uiterlijk volledig wegvalt. Waarschijnlijk neem je nu eindelijk eens de tijd om die mooie updo te maken waar je eerder nooit de puf meer voor had in de ochtend. Tada! Je merkt dat die mooie golven in je haren je je net zo mooi laten voelen.

7. Je kunt er jonger uitzien.
Aan jou de keus of dit een voordeel of een nadeel is, wij vinden het eerste. Als je sproetjes en rozige blosjes weer tevoorschijn komen van onder je foundation en concealer, kan je er nog wel eens heel wat jonger uitzien! Wedden dat je tig complimentjes krijg over je nieuwe zomersproetjes?

Ben je ook altijd zo ellenlang bezig met je make-up in de ochtend? NSMBL’s Laura en Sharon probeerden hun make-up op te doen in 7 seconden:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.