Kim Ritskes
Kim Ritskes Love & Life 16 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

10 Fysieke tekenen waaraan je kunt zien dat iemand tegen je liegt

We weten dat dit een behoorlijk gevoelig onderwerp is. Maar zeg eens eerlijk; uiteindelijk willen we het allemaal weten of iemand wel of niet liegt in een gesprek.

Liegen hoeft helemaal niet erg te zijn wanneer het om iets onbenulligs gaat maar wanneer iemand de waarheid achterhoudt over grote dingen kan het toch vervelend worden. We zijn natuurlijk geen detectives en onderstaande regels zijn lang niet 100% op iedereen toepasbaar. Toch schijn je door goed op te letten makkelijk te kunnen herkennen of iemand aan het liegen is. Hoe? Dat lees je hieronder.

1. De ogen

Een leugenaar zal oogcontact het liefst flink vermijden of je juist te diep in de ogen staren om proberen geloofwaardig over te komen.

2. Glimlach

Niemand glimlacht voortdurend. Vertelt iemand je een twijfelachtig verhaal en blijft diegene continu grijnzen? Grote kans dat er hier en daar wat aan het verhaal rammelt.

3. Mooi maken

Om de aandacht van de leugen te verleggen heeft iemand die liegt de neiging om aan zichzelf te plukken. Bril rechtzetten, haren achter oren stoppen of aan nagels zitten.

4. Klein detail

Wanneer iemand liegt gebeurt het vaak dat een klein, onbelangrijk detail opgeblazen wordt om te laten zien dat hij of zij echt wel weet waar het over gaat. In een oprecht gesprek zal dit niet zo snel gebeuren omdat er niet de behoefte is om de waarheid te bewijzen.

5. Houding

Iemand die liegt zal de neiging hebben om het lichaam niet richting degene tegen wie hij of zij praat te keren. Benen die de andere kant op wijzen en gedraaide schouders kunnen dus een signaal zijn.

6. Neus

Onderzoek heeft vaker uitgewezen dat iemand die liegt vaak de onderkant van zijn of haar neus aanraakt. Misschien om de leugens te bedekken?

7. Freeze

Wanneer iemand liegt, is het bovenlichaam vaak gespannen omdat degene zich vooral op zijn of haar verhaal moet concentreren. Geen beweging in de schouders? Kan een teken zijn.

8. Voeten

Het is echt waar dat voeten in de richting wijzen van waar je wilt zijn. Wijzen de voeten niet naar jou? Dan wil degene die tegen je praat waarschijnlijk zo snel mogelijk onder de situatie uit komen.

9. Barricade

Iemand die liegt zal altijd proberen te voorkomen dat je moeilijke vragen gaat stellen. Het kan dus zijn dat diegene uit instinct iets voor de borst houdt zoals een laptop of zo ver mogelijk achterover hangt op zijn of haar stoel.

10. Slikken

Dit is er eentje die ook bij CIA agenten een belletje doet rinkelen. Zenuwen zorgen ervoor dat de mond droog wordt dus wanneer iemand overduidelijk slikt of de keel schraapt, is dat een teken dat de waarheid niet helemaal verteld wordt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.