Britta van Aggele
Britta van Aggele Events 27 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

29, 30 en 31 juli vindt de 21ste editie van Awakenings plaats en daar wil jij bij zijn

Aankomend weekend is het eindelijk zover: dan vindt de 21ste editie van Awakenings plaatst en het belooft een feest als nooit tevoren te worden. Awakenings is namelijk het eerste technofestival in Nederland dat een volledige weekender aanbiedt. Dit doen zijn overigens ook op een nieuwe locatie die de mogelijkheid biedt voor een camping. Ze zijn dus meer dan klaar om dit weekend een onvergetelijk festival te houden.

Techno liefhebber? Dan wil je dit geweldige festival zeker niet missen!

Awakenings 2022

Awakenings staat al jaren bekend om het houden van groots opgezette festivals en feesten met indrukwekkende lichtshows, bizar goed geluid en prachtige podia. Natuurlijk zal de 21ste editie – die aankomend weekend plaatsvindt – daarop geen uitzondering zijn, want 29, 30 en 31 juli gaat het Awakenings festival weer knallen als nooit tevoren.

Het festival, dat ooit begon in 1997 tijdens Pasen in de Gasthouder in Amsterdam, is uitgegroeid tot een fenomeen en is tegenwoordig zelfs bekend bij bezoekers en artiesten ver over de grens. Dit jaar bestaat het techno-instituut Awakenings alweer 25 jaar en dat betekent dat het de hoogste tijd is voor een flink feest en de organisatie doet er dit jaar een schepje bovenop.

Zo ga je goedkoop (of zelfs gratis) naar festivals

Camping

Awakenings is dit jaar namelijk het eerste technofestival die een compleet weekend aan techno-feest aanbiedt. Dit doen zij op 29, 30 en 31 juli 2022. Het festival zal plaat vinden in recreatiegebied Beekse Bergen in Hilvarenbeek, waardoor er dit jaar ook voor het eerst in 25 jaar een camping beschikbaar is op Awakenings. Dit is een langgekoesterde wens van Rocco Veenboer, de founder van Awakenings.

“Als festivalorganisatie blijven we altijd in beweging en stellen we onszelf altijd de vraag hoe iets beter of mooier kan. Awakenings Festival begon ooit als eendaags festival en ging in 2014 naar twee dagen. We voelden echter dat er nog veel meer in zat. Het festival was de laatste jaren steevast binnen 24 uur uitverkocht en onze achterban gaf aan een volledige weekender gericht op techno echt te missen in het festivallandschap. Dat we dit nieuwe hoofdstuk van Awakenings in Hilvarenbeek mogen realiseren is een droom die uitkomt,” vertelt hij.

Wat kan je verwachten?

Bezoekers kunnen zich tijdens de 21ste editie van Awakenings vermaken bij maar liefst negen verschillende stages, die zowel overdekt als in de buitenlucht zijn. Daarnaast wordt er breder binnen het genre geprogrammeerd. Dat betekent dat er meer ruimte is voor jong talent en sub genres. Zo is er voor elk wat wils.

Voor mensen die gebruik maken van de camping wordt het dit weekend overigens helemaal een feest. Naast het hoofdprogramma kunnen mensen die overnachten namelijk genieten van een randprogramma die op de camping door gaat tot in de late uurtjes. En je hebt gelukt, want er zijn nog tickets beschikbaar voor dit geweldige festival. Zo kan je nog steeds tickets halen om het hele weekend aanwezig te zijn en zijn losse tickets nog beschikbaar voor vrijdag en zondag.

Zien wij jou dit weekend op Awakenings? Scoor je tickets hier!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.