Gina Koninkx
Gina Koninkx Events 20 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo ga je goedkoop (of zelfs gratis) naar festivals

Is de corona-ellende eindelijk voorbij, betaal je je scheel voor een festivalticket. De prijzen zijn er nou niet bepaald op vooruit gegaan de laatste tijd. Eén festival of weekender kan er nog wel vanaf maar elke twee weken in een (nieuw) outfitje op een festival staan wordt wel erg duur. Tenzij je deze 3 handige trucjes kent. Dan kan je deze zomer gewoon goedkoop of gratis naar een festival.

Deze zomer elk weekend op een ander festival staan zonder dat je bankrekening leegloopt? Dat gaat wel lukken joh, als je deze trucs toepast.

Goedkoop of zelfs gratis naar een festival

Het kán.

1. Ga werken op een festival

In ruil voor vrijwilligerswerk (of zelfs een betaalde job op het festival) krijg je áltijd toegang tot het festival. Zelfs voor één avondje achter de bar staan bij bijvoorbeeld Lowlands krijg je gewoon toegang tot de camping en het festivalterrein. Dit scheelt je dure tickets en zorgt er ook nog eens voor dat je veel leuke nieuwe mensen leert kennen die hier ook staan te werken. Win-winsituatie toch?!

2. Koop je ticket op de dag zelf

Het komt bij elk festival voor dat mensen lastminute moeten cancellen. Al helemaal op de dag zelf vangen ze liever nog iets voor hun kaartje dan helemaal niks. Profiteer daarvan. En ja, dat betekent ook dat dat niet elke week zal lukken maar toch zeker meerdere weekenden. Ook als het jou niet boeit dat het een beetje regent, is dat een goed moment om lastminute nog een kaartje te scoren van festivalgangers die dan liever thuisblijven. Wacht bij voorkeur zelfs tot aanvang van het event, een kat in het nauw maakt rare sprongen dus het zal je verbazen voor wat voor lage prijsjes de tickets dan op Ticketswap staan.

3. Vraag een ticket cadeau

Vraag festivaltickets voor je verjaardag! Hoe leuk is zo’n cadeau? Zo hoef je zelf geen duur ticket aan te schaffen en je vrienden vinden het ongetwijfeld leuk om een ticket te geven omdat jullie samen ook nog eens vet leuke herinneringen maken.

Deze briljante ‘skins’ beschermen je sneakers tijdens festivals

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.