Inga Stoit
Inga Stoit Food 13 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

3 redenen waarom het snacken van een gele kiwi een heel goed idee is

Je hebt de normale kiwi en je hebt de gele kiwi. Dit is de kiwi die niet ‘harig’ is (om maar zo te schetsen). Het snacken van deze vrucht is een erg goed idee. Wij vertellen je maar al te graag waarom.

Voor wie deze kiwi nog niet kent: hij is niet groen maar ‘goud’ van binnen. Hij is niet zuur maar zoet van smaak and we love it. Ze zijn erg voedzaam doordat ze veel goede voedingsstoffen bevatten. We kunnen geen genoeg krijgen van deze kleine vrucht en dit is waarom:

1. Ze bevatten maar liefst meer dan 20 vitamines en mineralen

Kiwi’s zijn een goede bron van: vitamine C (zelfs beter dan een sinaasappel), kalium (even veel of meer dan een banaan) en vezels. Kiwi’s bevatten tevens het enzym actinidine, dat helpt bij het spijsverteringsproces. Ze worden beschouwd als een laag glycemisch voedsel soort, wat wil zeggen dat ze geen pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken. En ze zijn geschikt voor mensen met een low-FODMAP-dieet. Een portie wordt beschouwd als twee middelgrote kiwi’s, die samen ongeveer 100 calorieën bevatten. Al met al bevatten gele kiwi’s meer dan 20 vitamines en mineralen en zijn ze top voor ons immuunsysteem, de spijsvertering en ons energieniveau.

2. De gele kiwi zitten bomvol vitamine C

Kiwi’s bevatten meer vitamine C dan sinaasappels. Gele kiwi’s zitten ook boordevol vitamine C. Er zit zelfs drie keer zoveel vitamine C in als in een sinaasappel. Dat is 100% van de aanbevolen dagelijkse vitamine C in slechts één vrucht. Een tekort aan vitamine C leidt tot een verminderde immuniteit en maakt ons meer vatbaar voor infecties. Dus lekker uitlepelen die vrucht.

3. Ze zijn een geweldige aanvulling in recepten

Gele kiwi’s doen het heerlijk in: yoghurt, chia pudding, salades, smoothies en zelfgemaakte ijslollys. In een bowl is deze vrucht een absoluut feest!

6 dingen die je moet weten voordat je vitamine C voor je huid gaat gebruiken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.