Inga Stoit
Inga Stoit Lichaam 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

4 gewoonten die ervoor zorgen dat je makkelijk shape blijft en je fijn voelt in je eigen lichaam

Met ons drukke bestaan en de hitte op dit moment hebben we niet altijd even veel zin in een workout. Gelukkig weten we dat je jezelf niet elke dag hoeft te killen in de gym om in shape te blijven. Door een aantal simpele tips en tricks kun je namelijk een heel eind komen. Deze easy habits zorgen ervoor dat jij in shape blijft. Het belangrijkste is dat jij je er prettig bij voelt en met deze hacks is het echt heel makkelijk.

Zorg goed voor jezelf

In shape blijven betekent ook niet altijd lichamelijk. Het is ook belangrijk dat jij je lekker voelt in je koppie en dat je je goed voelt in je eigen lichaam. Daarnaast is de perfecte shape voor iedereen anders, onthoudt dat ook goed. Jennifer Lopez en Blake Lively houden er verschillende gewoonten op na om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen dus lees die vooral ook even door, misschien heb je er wat aan 😍

1. Ren, loop of fiets naar jouw bestemming

We zijn geneigd om al snel de tram, bus, scooter of auto te pakken. Terwijl je soms toch echt wel je fiets kunt gebruiken, of gewoon lekker kunt gaan lopen. Soms sta je bijvoorbeeld langer op de tram te wachten, dan de tijd die het kost om van A naar B te komen. Dit zijn de ideale momenten om die extra stappen te zetten. Al met al doen dit soort momenten zoveel voor onze extra beweging.

2. Eet wanneer je écht trek hebt en niet omdat je ‘zin’ hebt om te eten

Als we goed naar ons lichaam luisteren dan weten we wanneer het honger heeft. Vaak zijn al die tussendoortjes die we naar binnen werken niet veroorzaakt door honger. We doen het omdat het ‘normaal’ is. Het hoort bij het koffiemomentje en het zit in ons systeem verankerd. Heel gezellig natuurlijk, maar niet iets waar ons lichaam nou altijd maar om vraagt. Soms lekker blijven doen natuurlijk he, maar check even bij jezelf hoe vaak je dit nou eigenlijk doet. Eiwitten houden ons lang vol, dus dat is een goede tip.

3. Pak de trap

Ja, deze heb je natuurlijk al een miljoen keer gelezen, maar het helpt wel echt. Door de trap te nemen gaat je hartslag omhoog (zelfs als je het langzaam doet) en zet je je quads, bilspieren en hamstrings aan het werk. Dit zijn van die kleine momenten die een groot verschil maken in je allround beweging. Gewoon lekker doen dus.

4. Drink veel water

Signalen van uitdroging zijn: vermoeidheid, verward zijn met hongersignalen, hoofdpijn en meer. Door vaak water te drinken, help je je lichaam om op het best functionerende niveau te blijven, valse hongersignalen te voorkomen en de lichaamstemperatuur te reguleren. En het is natuurlijk ook van belang om vocht aan te vullen omdat we in minder of meerdere maten zweten. Zeker nu in deze hete zomer!

Thuiswerken? Zo creëer je de perfecte werkplek in een klein huis

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.