Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Body & Mind 4 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 8 gezonde gewoontes van Blake Lively die jij makkelijk kunt toepassen op je eigen leven

Vanaf het moment dat ze de iconische Serena speelde in Gossip Girl, zijn wij al groot fan van Blake Lively. Van haar jaloersmakende relatie met Ryan Reynolds tot haar altijd stralende lach.. de 34-jarige actrice lijkt een gezond en gelukkig leven te leiden.

Hoe doet ze dit toch?

Blake’s 8 healthy habits voor een gezond en gelukkig leven

Uit onderzoek van The Every Girl blijkt uit dat er 8 dingen zijn waar Blake zich ten alle tijden aan houdt om ervoor te zorgen dat ze gezond en gelukkig is (en blijft!).

Benieuwd geworden? Wij hebben Blake’s heilige regels voor je op een rijtje gezet.

1. Ze begint de dag met een groot glas water

Deze eerste gewoonte is er eentje die redelijk simpel is. Toch vergeten veel mensen om de dag te beginnen met het hydrateren van het lichaam en ook door de dag heen drinken ze té weinig. Blake begint haar ochtend standaard met een groot glas water.

In de ochtend is je lichaam gedehydreerd: water is daarom nodig om alles weer een beetje op gang te brengen. Hier lees je welke 5 positieve dingen er gebeuren als je direct na het opstaan een glas water drinkt.

2. Ze slaat nooit het ontbijt over

Blake is, net als bijna alle voedingsexperts, van mening dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Hierbij is het belangrijk dat het ontbijt bestaat uit proteïnen en producten die de bloedsuikerwaarden stabiel houden. Don Saladino, de trainer van Blake, vertelde aan Cosmopolitan dat Blake’s go-to ontbijt bestaat uit gekookte eieren en groenten. Niks geen croissantjes en fruit dus.

3. Ze houdt haar skincare routine zo simpel mogelijk

Met alle dure en geavanceerde huidverzorgingsproducten die er tegenwoordig op de markt zijn, vergeten we het motto less is more wel eens: iets waar Blake wel bij zweert als het haar huidverzorging betreft. In een interview met People Magazine deelde de actrice een lijst van haar favoriete beautyproducten.

Wat opvalt is dat Blake de hoeveelheid producten die ze op haar huid gebruikt beperkt houdt. Ook gebruikt Blake niet alleen producten van dure merken: zo zweert ze bij de CeraVe SPF lotion en haar Burt’s Bees lip balm.

4. Ze zorgt voor een gebalanceerd dieet en telt nooit calorieën

Volgens haar trainer, Don Saladino, bestaat Blake’s dieet uit een gezonde balans van proteïnen, groenten, fruit, langzaam verbrandende zetmelen zoals zoete aardappel en gezonde vetten zoals avocado. Daarnaast telt Blake haar calorieën niet.

“I don’t think putting someone into a caloric deficit is the right thing to do”, zegt Blake’s trainer Saladino hierover. “This is why a lot of coaches and people are unsuccessful.”

5. Ze heeft beweging hoog op haar prioriteitenlijstje staan

Blake heeft sporten hoog in het vaandel staan: ze is zo’n vier tot vijf dagen per week te vinden in de sportschool! Nu is dit natuurlijk niet voor iedereen nodig om gezond en gelukkig te blijven en ook heeft lang niet iedereen hier de tijd voor. Het gaat erom dat je in ieder geval iedere dag een beetje actief bezig bent. Vind je dit lastig? Dit zijn 7 manieren om meer te bewegen zonder dat je het doorhebt.

6. Ze houdt in haar achterhoofd dat er niet zoiets bestaat als “perfectie” in je sportroutine

Mocht je iemand zijn die graag in de sportschool staat, onthoud dan dat perfectie hierin niet bestaat. Blake is moeder van drie kinderen en reist veel, daarom weet ze dat het onmogelijk is om zich altijd aan haar sportschema te houden. Hier heeft ze dan ook vrede mee en dat zouden we allemaal moeten doen.

“That’s the biggest mistake that people make”, zei Saladino tegen E! News. “The reality is, it’s never gonna be a perfect scenario, right? There’s always going to be things getting in your way. That’s just life. Just get in there and move.”

7. Ze beperkt het drinken van alcohol

Blake houdt van gezelligheid en feestjes, maar ze heeft hier geen alcohol voor nodig. “I don’t drink because I don’t like the effects of alcohol, but I like being a part of it,” vertelde ze in een interview met People Magazine. “I like being social and I like people coming together.”

Toch vond Blake het soms lastig om op feestjes niet te drinken. “I found that sometimes not drinking, the thing that was interesting was that it was a little alienating, because you don’t feel — and maybe it’s just in your own head — but you just don’t really feel a part of it.”

Dit zette haar er toe om Betty Buzz op de markt te brengen: een lijn van non-alcoholische dranken die kunnen dienen als basis voor een mixdrankje, maar ook zo gedronken kunnen worden.

8. Ze probeert zich aan de 80/20 regel te houden

Zoals eerder genoemd telt Blake haar calorieën niet. Om toch haar goede figuur te behouden en tegelijkertijd het leven zo leuk mogelijk te maken, volgt Blake de 80/20 regel. Dit betekent dat ze 80% van de tijd gezond eet en de andere 20% van de tijd geniet ze van ongezonde(re) dingen.

Ryan Reynolds verft het haar van Blake Lively en deze video dient als bewijs

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.