Aartie Narain
Aartie Narain Love & Life 15 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

5 fouten die jij maakt waardoor je haar niet sneller groeit

Je haar laten groeien is iets wat veel tijd en geduld kost. Er bestaat helaas geen wondermiddel die er ineens voor zorgt dat je met langer haar wakker wordt. Toch zijn er manieren om je haren sneller te laten groeien. De oplossing zit namelijk in je dagelijkse routine. Herken jij deze fouten? Dan is het tijd om beter voor je haar te zorgen.

Je haar sneller laten groeien is geen makkelijke taak en al helemaal niet als je het op de verkeerde manier verzorgd.

Je haar sneller laten groeien

Gemiddeld groeit je haar een centimeter per maand, wat niet veel lijkt. Met de juiste verzorging kan het proces iets sneller gaan, maar met de verkeerde verzorging kan het juist ook trager zijn. Door je haargroei zo min mogelijk te beschadigen, moet je je lokken proberen gezond te houden.

1. Je maakt niet goed je hoofdhuid schoon

Al die oliën en producten die je in je haar smeert kunnen averechts werken als je het niet goed uitspoelt. De resten gaan op je hoofdhuid opbouwen, waardoor het je hoofdhuid kapot maakt. Hierdoor kan je hoofdhuid gaan ontsteken en – je raadt het al  ervoor zorgen dat je haar minder snel groeit.

2. Te kort aan ijzer

Je haar heeft bepaalde stoffen nodig om te kunnen groeien. Een tekort aan ijzer kan een reden zijn waarom je haar niet snel groeit. Gelukkig zijn er tientallen voedingsmiddelen, waardoor je meer ijzer binnen krijgt. Ijzer zit bijvoorbeeld in kip, noten, zaden en bladgroenten.

3. Je masseert je hoofdhuid niet

Probeer eens je hoofdhuid te masseren. Je zult merken dat dit wonderen doet. Door het masseren stimuleer je je hoofdhuid en daardoor moedig je de bloedcirculatie aan. Dat betekent dus ook dat je haar sneller gaat groeien. Bovendien werkt het natuurlijk ook heel ontspannend.

4. Je haar krijgt te veel hitte

Gebruik jij dagelijks hitte voor je haar? Te vaak een stijltang door je haar halen of föhnen kan erg veel schade veroorzaken aan je haar. Als je echt niet zonder je stijltang kunt, lees dan deze tips over het stijlen van je haar zonder stijltang.

5. Je besteedt te weinig aandacht aan je haarpunten

Het lijkt misschien gek om aan de punten van je haar te denken als je je haar wil laten groeien, maar het is heel simpel: als je je haar wilt laten groeien is het belangrijk dat je haarpunten gezond blijven. Het beste is om elke tien weken je haar te knippen. Zo blijft het toch nog mooi en gezond én groeit je haar sneller.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.