Inga Stoit
Inga Stoit Celebrity 11 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

5x gezondheidstips waar de prachtige Zendaya bij zweert

Zendaya.. wie kent haar niet. We bewonderen haar, vinden haar tof en zouden misschien zelfs een beetje op haar willen lijken. Zendaya heeft een bewonderenswaardige carrière en lijkt drukker dan ooit. Daar moet je natuurlijk wel een hoop energie voor hebben. Vandaar dat wij op zoek gingen naar de 5 healthy hacks waar het multitalent bij zweert.

Dit is wat Zendaya doet om zowel mentaal als fysiek in topvorm te blijven.

1. Zoek een work-out die je leuk vindt

Zendaya is niet de allergrootste fan van killer workouts in de gym en daarom doet zij trainingen die zij leuk vindt om te doen. Dit is voor haar dansen. En mocht de actrice toch echt een gymsessie hebben dan zorgt zij er altijd voor dat daar plank variaties op een bal of pilates achtige bewegingen in zitten. Dus maken zware gewichten jou niet happy? Dan kun je wellicht net als Zendaya jouw favoriete workout in ‘de nodige’ workout proppen. Of natuurlijk gewoon alleen voor de workout gaan die je leuk vindt.

Zendaya breekt het internet met haar recente rode loper-looks

2. Haal je motivatie uit verschillende dingen

Geloof het of niet, ook beroemdheden hebben soms een duwtje in de rug nodig om te sporten. Zo ook Zendaya. In een aflevering in The Late Show met Stephen Colbert droeg zij zelfs verschillende pruiken die ze had verzameld van haar rode loper-optredens en kwam als een ander personage naar de sportschool. Oke, wij hebben niet 1-2-3 een pruik rondslingeren, maar you gotta do what motivates you (net als Zendaya). Misschien wordt je wel heel blij van die heerlijke smoothie die ze verkopen in de gym, of ga je heel goed op de happy feelings na een work-out.

3. Wees positief over je lichaam en wees dankbaar dat het gezond is

Zendaya is een en al voor body positivity. In een interview met New You zei zij: “There is no such thing as ugly—that’s a word that doesn’t really enter my vocabulary. It’s important to find out who you are and love who you are … It’s very freeing when you’re just like, ‘Yo, I’m just going to do me!” En dat is Zendaya als geen ander. Toen Modeliste Magazine haar foto’s zo had bewerkt dat haar heupen en romp slanker leken stak zij daar een stokje voor. Later bracht het tijdschrift de foto’s opnieuw uit, maar dan uiteraard de originele kiekjes.

4. Maak je maaltijden gebalanceerd en eet waar je zin in hebt

Zendaya is vegetariër sinds ze 9 jaar oud was en eet (daardoor) veel groentes. De actrice is gek op rijstsalades, maar bestelt ook haar eten bij de plaatslijke ‘thuisbezorgd’. Ze bestelt hier dan ook alles waar zij zin in heeft en hanteert geen enige ‘dieet regel’. Zolang zij een gezonde balans hanteert is zij tevreden. We like that, en staan er net zo in wat onze voeding betreft.

5. Matcha boven andere cafeïnehoudende dranken

Zendaya haar favoriete drankje van de Starbucks is geen koffie maar matcha. Sterker nog, haar favo Starbucks bestelling is: een venti iced matcha groene thee latte met kokosmelk. Aan Harper’s Bazaar vertelde zij dat dit tevens haar enige bron van cafeïne is. Ze drinkt geen koffie, frisdrank of energiedrankjes. Matcha verhoogt je energie in een langzamer tempo dan koffie en bevat L-theanine, een aminozuur in de groene theeplant die stress kan verminderen. We schreven hier eerder dit artikel over.

Dit zijn de 8 gezonde gewoontes van Blake Lively die jij makkelijk kunt toepassen op je eigen leven

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.