Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Love & Life 11 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Lesje in body language: aan deze signalen kun je aflezen of iemand je leuk vindt

Oh, de liefde… Het kan zo veel moois met zich meebrengen, maar ook zó veel onzekerheden, onduidelijkheden en spanning. Heb je iemand op het oog, maar weet je niet zeker of de interesse wederzijds is? Let dan op de magische tekenen in lichaamstaal waaraan je in minder dan 10 seconden af kunt lezen of iemand je ziet zitten.

Vet handig óf super frustrerend.

Duidelijke lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen

Een lach, een traan, een frons of een grijns. Elke gezichtsuitdrukking zorgt voor een andere associatie. Non-verbale communicatie spreekt boekdelen en is daarom ook in je dating-leven enorm belangrijk (als je verder komt dan ‘curving‘ dan). Niet alleen gezichtsuitdrukkingen zeggen veel over je emoties en gevoelens, ook je houding en manier van bewegen kan enorm veel zeggen. Door lichaamstaal goed af te lezen hoef je nooit meer een blauwtje te lopen.

Zo kun je zien wat iemand van je vindt

Met een nét te lang durend oogcontact kun je een connectie overduidelijk zien en voelen (hallo vlinders) opbloeien. Toch kan het soms alsnog lastig in te schatten zijn. Natuurlijk is de eenvoudigste manier om erachter te komen wat iemand van je vindt, door het gewoon te vragen. Vind je dit veel te spannend of denk je dat het nog te vroeg is voor een doelgericht gesprek over je gevoelens? Dan kun je veel aflezen uit iemands lichaamstaal. Dit zijn de signalen waar je op kunt letten:

Teken 1. Spiegeltje, spiegeltje aan de overkant

Je zult het vast niet altijd in de gaten hebben, maar wanneer je in gesprek bent met iemand die je aardig vind zul je diegene (vaak onbewust) gaan spiegelen. De manier waarop iemand zit of staat, de benen gepositioneerd heeft of de houding van de armen en handen – alles kan per ongeluk gekopieerd worden.

Teken 2. Buikpraten en ten voeten uit

Het klinkt misschien gek, maar zelfs de buik is belangrijk in het proces van aantrekking. Is iemands buik precies op jou gericht, dan is diegene geïnteresseerd. Keert iemand de buik juist van je af, dan heeft diegene juist geen interesse. Wordt de buik uitgezet, dan gebeurt er exact hetzelfde met iemands belangstelling in jou. Wordt de buik juist ingehouden, dan geeft dit tekenen van zenuwen of ongemak. Bij de een zal de buik natuurlijk beter te zien zijn dan bij de ander. Gelukkig kun je dan altijd nog kijken naar de voeten, want ook die kunnen een hoop verklappen. Wijzen de voeten van de ander naar je toe dan is iemands focus helemaal bij jou. Wijzen ze juist naar de zijkant, dan kan dat een teken zijn dat iemand graag ergens anders naar toe wil.

Teken 3. Ruimtelijk denken

Als iemand op romantische manier geïnteresseerd in je is zal er (letterlijk) ruimte geclaimd worden. De persoon leunt naar je toe terwijl je in gesprek bent en pakt elke kans om je aan te raken. Een subtiele hand op je rug, stoelleuning of schouder kan dus erg veel zeggen.

Teken 4. Beste beentje voor

Als je iemand leuk vind, wil je er (meestal) zo goed mogelijk uit zien. Zonder dat iemand het in de gaten heeft kan dat ervoor zorgen dat diegene gekke bewegingen gaat maken om indruk te maken. Zo zullen sommigen herhaaldelijk aan hun haar zitten, hun mouwen goed doen, in elke reflectie van spiegels of ramen kijken of pluisjes van hun kleding af halen.

Teken 5. Schuine blikken

Als iemand het gezicht schuin houdt terwijl het luisteren of tijdens een gesprek dan is dat een teken van belangstelling. Hiermee wordt verklapt dat diegene geïnteresseerd in je is en graag wilt horen wat je vertelt.

Door deze 4 fases ga je heen als je gaat daten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.