Emma Toussain
Emma Toussain Shopping 21 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

5 handige tips om het perfecte pre-loved item te vinden op Vinted

Op zoek naar lifehacks voor het vinden van een pre-loved parel? Vinted deelt ze in samenwerking met Anouk Océanne. Er gaat niets boven eigenhandig een tweedehands item vinden, waarmee je met je unieke look de show steelt. Het aanbod is groot waardoor je een ruime keuze hebt, maar het kan er ook voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Vinted vroeg een expert op het gebied van vintage fashion, Anouk Océanne, naar haar lifehacks voor het vinden van de beste pre-loved items online.

Tips van Vinted en Anouk Océanne voor de perfecte pre-loved outfit

Anouk Océanne werkte jarenlang als stylist voor verschillende fashion magazines en opende in 2020 haar vintage winkel Rêveuse Vintage in Amsterdam – IG is @reveuse.vintage. Hiervoor struint ze dagelijks stad, land en het internet af op zoek naar bijzondere tweedehands stukken. Maar hoe vind je nou die perfecte wollen blazer, leren broek of vintage designertas online op Vinted? Lees hieronder haar 5 tips:

1. Wees specifiek

Grote kans dat je op Vinted je droomitem kunt vinden maar het is belangrijk om het item goed te beschrijven. Gebruik zoektermen die bijvoorbeeld het materiaal benoemen, het type print of de fit die je zoekt. Ben je op zoek naar een zijden of een tweedrokje? Gebloemd of gestreept? Mini of midi? De juiste keywords benoemen zorgt ervoor dat veel items die niet voldoen aan je wensen uitgesloten worden. Dit scheelt een lamme duim van het scrollen.

2. Gebruik genoeg filters

Vervolgens is het belangrijk om gebruik te maken van filters. Onder het kopje filter is het handig om de juiste categorie aan te klikken en vervolgens kun je sorteren op de kleur, de maat, het merk etc. Met deze optie is het vinden van bijvoorbeeld een limegroene leren jas zo gepiept.

3. Zoek in een andere taal

Vinted is internationaal en dat betekent dat veel artikelen ook beschreven worden in een andere taal. Dus zoek je die perfecte zijden blouse? Zoek dan niet alleen op zijde maar ook eens op seta, soie, silk en seda. Google translate goes a long way bij deze tip en ik beloof je dat het de moeite waard is.

4. Vraag om de afmetingen

Meten = weten. Wat je kan behoeden voor menig miskoop is om naar de afmetingen van je gevonden parel te vragen bij de verkoper via de chat. Meet een vergelijkbaar item thuis op om zeker te weten dat het gaat passen.

Bieden

Staat het item al een tijdje op Vinted? Dan is er een grote kans dat de verkoper wel hapt op een bod. Je kan vanaf 60% van de vraagprijs bieden en nee heb je, ja kun je krijgen ;).

Tweedehands shoppen 2.0 – Vinted heeft United Wardrobe overgenomen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.