Gina Koninkx
Gina Koninkx Huidverzorging 21 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Last van puistjes op je billen? Zo kom je er vanaf als het je onzeker maakt

We winden er geen doekjes om, veel vrouwen (en mannen) worden onzeker van puistjes. Puistjes komen niet alleen voor op je gezicht, hals, borst en rug, maar bijvoorbeeld ook op je billen. Als het moment daar is dat je jezelf weer in een bikini heist, kan dat ervoor zorgen dat je onzeker wordt over je lijf. Hoewel dat natuurlijk totaal niet nodig is – je bent namelijk gewoon een mens – is het erg vervelend.

Gelukkig zijn er enkele dingen die je kan doen om deze vervelende puistjes (deels) te laten verdwijnen.

Waar komen puistjes op je billen vandaan?

Allereerst is het belangrijk om te weten waar puistjes vandaan komen. Puistjes zijn een hormonale huidaandoening die voornamelijk voorkomen bij jongens en meiden in de puberteit. Echter hebben ook veel volwassenen last van deze onzuiverheden. Dit type puistjes bevindt zich vooral op het gezicht, de borst, in de nek en op je schouders. Puistjes op je billen daarentegen worden vaak niet veroorzaakt door hetzelfde.

In de meeste gevallen worden puistjes op je billen veroorzaakt door ontstoken haarzakjes. Dat wordt ook wel folliculitis genoemd. Dit ontstaat vaak als gevolg van wrijving, bacteriën, verstopping van de haarzakjes en andere irritaties. Je billen verstop je het meerendeel van de tijd in een broek, jurk of onderbroek en dus is de kans wat groter dat je haarzakjes daar ontstoken raken.

Zo kom je van puistjes op je billen af

Hoewel het natuurlijk het fijnst is als je niet onzeker bent over puistjes op je billen, kunnen we ons wel voorstellen dat het je onzeker maakt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om deze puistjes te verminderen.

Exfoliëren bijvoorbeeld. Hiermee verwijder je dode huidcellen en wordt de huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Maak gebruik van een exfoliant die geschikt is voor je hele lijf. Het scrubben met grove korrels is echt uit den boze, daar maak je je huid vooral mee kapot.

Daarnaast kan het helpen om rekening te houden met de kleding die je draagt. Kies voor stoffen die ademen en was je kleding vaak genoeg zodat bacteriën zich er niet in gaan nestelen.

Kick some ass – Deze workoutoefeningen voor je billen zijn leuker dan squats

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.