Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 7 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze 5 tips voor de perfecte skincare routine wil je kennen

Soms lijkt het hebben van de perfecte skincare routine onmogelijk – met al die serums, oliën en moisturisers kunnen we soms door de bomen het bos niet meer zien. Vooral tijdens de zomer is het vaak extra lastig om te bepalen welke huidverzorgingsproducten nou het beste werken voor jouw huid. Om je daarbij een handje te helpen hebben we vijf handige tips op een rij gezet voor de perfecte zomer-skincare routine.

Zo ga je de zomer in met een stralende huid.

5x tips voor een perfecte skincare routine

Tijdens de zomer kan het maar al te vaak voorkomen dat onze huid door uitdroging meer olie produceert of zelfs beschadigd door de zon. Dit heeft enorm veel effect op onze huidbarrière, en laat onze huid er niet bepaald beter uitzien. De perfecte oplossing daarvoor is een fijne skincare routine. Om je huid tijdens de zomer lekker in de watten te leggen maar ook goed te verzorgen (want dat is enorm belangrijk) hebben we vijf tips verzameld.

1. Cleanser

Met dat warme weer kan je huid snel uitdrogen, wat kan zorgen voor meer talgproductie. Dit betekent niet alleen een vettere huid, maar soms ook een uitbraak van puistjes. Je talgkliertjes kunnen verstopt raken met olie, wat kan zorgen voor ontstekingen. Het is daarom erg belangrijk om (vooral) tijdens de zomer een fijne cleanser te gebruiken. Hiervan blijft je huid schoon – je haalt overig talg van je gezicht en bent vrij van bacteriën en vuil. Door elke ochtend een fijne cleanser te gebruiken merk je al een groot verschil.

2. Gebruik een fijne SPF in je skincare routine

Veel dermatologen raden aan elke dag een SPF te gebruiken, aangezien de zon steeds sterker wordt, maar vooral tijdens de zomer is dit enorm belangrijk. Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met factor dertig of hoger om beschadiging van de huid te voorkomen.

Selena Gomez deelt haar skincare routine en dit is alles wat je erover wilt weten

3. Exfoliëren

Om dode huidcellen van de huid te verwijderen is wekelijks exfoliëren een fijne toevoeging aan jouw skincare routine. Niet alleen houdt het de huid schoon en verwijdert het dode huidcellen en bacteriën, ook helpt het tegen acne. Je leest hier alles over exfoliëren.

4. Retinol

Een fijn ingrediënt om in jouw huidverzorgingsproduct te hebben is retinol. Het verzorgt je huid, houdt het gezond én helpt tegen acne en huidveroudering. Wel raden we je aan het ingrediënt niet te vaak te gebruiken, aangezien het de huid na teveel gebruik kan beschadigen. Door twee tot drie keer per week een huidproduct te gebruiken dat retinol bevat, doe je je huid al veel plezier.

5. Water drinken

De zomer is hét seizoen waar de zon weer op volle toeren schijnt. Dit is erg fijn en maakt ons blij (hallo, vitamine D), maar vindt je huid na een tijdje wat minder. De zon wordt namelijk steeds sterker, wat niet alleen betekent dat het je huid beschadigt, maar ook meer uitdroogt. Genoeg water op een dag drinken is dus het beste wat je kan doen voor je huid op een zomerse dag, en is zeker een musthave voor in je skincare routine.

Dit zijn de meest gestelde vragen over skincare op Google (+ de antwoorden)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.