Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 6 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

Much needed: 10 manieren om een curtain bang te dragen

Curtain bangs zijn on trend dit jaar, en dat is niet voor niets. De fringe is op verschillende manieren te dragen. Om je wat haarinspiratie te geven hebben we tien simpele manieren om jouw curtain bang te dragen op een rij gezet.

Zo til jij je curtain bang naar een hoger level.

10 manieren om jouw curtain bang te dragen

Voor wie het nog niet wist: de curtain bang is dé haartrend voor 2021. De soepelvallende pony (die als het ware als een gordijn valt, vandaar de naam) geeft je coupe een twist en is de perfecte zomerlook, als je het ons vraagt. Nog leuker is dat de fringe op allerlei manieren te dragen is. Om je de juiste haarinspiratie te geven hebben we tien manieren om je curtain bang te dragen op een rij gezet. Welke is jouw favoriet?

1. Net over de wenkbrauwen

De meestvoorkomende manier om een curtain bang te dragen is net over de wenkbrauwen. Hierdoor geef je je kapsel een zachte uitstraling maar zit je niet de hele dag met die pony in je ogen. Wel is het altijd handig om te kijken of deze pony ook past bij jouw gezichtsvorm. Mensen met een kort voorhoofd zal een curtain bang over de wenkbrauwen waarschijnlijk minder goed staan dan iemand met een wat langer voorhoofd.

2. Blonde curtain bang

Lichte haarkleuren (hallo, honingblond) zijn populair deze zomer, en dat in combinatie met de curtain bang is alles wat we willen zien aankomende zomer.

3. Korte en volumineuze curtain bang

Wie denkt dat een korte pony he-le-maal niets is, heeft het compleet mis. Een korte fringe kan juist voor meer volume en textuur zorgen.

4. Langs het gezicht

Voor vrouwen met wat dun en sluik haar is deze manier om je curtain bang te dragen, aka de slip bang, de perfecte manier. Een klassieke pony gaat waarschijnlijk sluik langs je gezicht hangen, terwijl een curtain bang hier veel verandering in kan brengen. Het zorgt net voor wat meer volume en textuur in je kapsel.

5. French fringe

De French fringe staat bij elke gezichtsvorm, daarom is het de perfecte manier om je curtain bang zo te dragen. Het laat je voorhoofd wat meer doorschijnen maar zorgt er niet voor dat al het volume wegvalt.

6. Side swept

Curtain bangs staan bekend om één ding: de gordijn-achtige vorm. Door je curtain bang naar buiten te stijlen en een side swept look te creëeren blijf jij je curtain bang trouw en zorg je voor meer volume. Nog mooier: haal die krultang door je lokken en je hebt een coupe die chic en stijlvol is.

7. Gekrulde curtain bang

Ook vrouwen met krullen kunnen een prachtige curtain bang laten knippen. De fringe laat zelfs je krullen nóg meer uitkomen en dat is natuurlijk alles wat we willen. Wij zijn groot fan van deze look.

8. Felle kleuren

Wil jij je coupe lekker laten opvallen? Dan kan het allesbehalve kwaad om eens te kijken naar een unieke haarkleur die goed bij jou past. Misschien is paars of roze iets voor jou?

9. Zonder styling

We zijn best bereid om wat eerder op te staan om wat te sleutelen aan onze coupe, maar het liefst blijven we dat ene halfuurtje in bed liggen. Gelukkig is dít ook een manier om je curtain bang te dragen: er komt allesbehalve styling bij kijken. Laat je pony lekker zitten hoe die zit. *In Beyoncés stem: I woke up like this*.

10. Volle lokken

Voor vrouwen met dikke en volle lokken kan het soms best moeilijk zijn om een curtain bang op de juiste manier te stylen. We snappen daarom maar al te goed dat je daarom regelmatig twijfelt om er één te nemen of je zelfs afvraagt: waarom heb ik in vredesnaam een curtain bang genomen? Gelukkig is het niet het einde van de wereld: je curtain bang heeft alleen wat meer styling en tijd nodig om zich op de juiste manier te vormen. Met dik haar kun je juist de mooiste looks creëeren met een curtain bang.

Van een subtiele pony tot curtain bangs: deze haarstijlen met een pony ga je overal zien

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.