Emma Toussain
Emma Toussain Beauty 29 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

5 tips voor een stralende lach – want wie wil dat nou niet?

Een rij oogverblindend rechte tanden, gezond en vrij van tandsteen en tandplak, zorgt al snel voor een stralende lach. Verzorg je tanden daarom goed en voorkom een slechte mondhygiëne. Ben je onzeker over je glimlach, omdat je tanden in de loop der tijd hier en daar wat scheef zijn gaan staan? No worries, daar zijn gelukkig heel veel oplossingen voor. DR SMILE geeft jouw wat tips zodat je niet meer kunt stoppen met lachen.

5 tips voor een stralende lach

Het is zo ontzettend lekker om te lachen. Je wordt er blij van en eigenlijk is er niks negatiefs over te zeggen. Toch vinden veel mensen het vervelend om te lachen (met de tanden bloot) omdat ze zich schamen voor hun gebit. Dat is natuurlijk zonde, maar onzekerheid gaat niet zo maar weg, dat snappen wij ook. Gelukkig kan jij veel doen om je confidence een boost te geven en te zorgen voor die stralende lach. You deserve it 🙌

1. Goed poetsen

Goede mondhygiëne valt of staat met goed poetsen. Vergeet daarbij niet je tong mee te nemen. Zorg ook dat je tandvlees gezond en mooi roze is. Flossen verwijdert tandplak en voedselresten op plaatsen waar een tandenborstel niet goed bij kan – onder het tandvlees en tussen je tanden. Opgehoopt tandplak kan leiden tot tandbederf en ontstekingen aan het tandvlees.

2. Oefen je glimlach

Op zoek naar de perfecte glimlach? Oefen je glimlach! Een mooie lach geeft je zelfvertrouwen. Ben je onzeker over je tanden? Wacht dan niet langer en doe er iets aan. Op de lange termijn zullen gezonde, rechte tanden leiden tot jouw mooiste glimlach.

3. Ontspan

Kijk in de spiegel en ontspan je gezichtsspieren en schouders. Denk vervolgens aan iets vrolijks. Een oprechte glimlach is de beste glimlach. Denk aan een leuke herinnering of recente gebeurtenis met je vrienden. Zelfs een gênant verhaal uit je kindertijd kan je doen glimlachen.

Zorg daarnaast dat je acht uur slaapt op een nacht. Wat heeft dit met een mooie glimlach te maken? Een goede nachtrust ontspant je geest en lichaam. Het geeft je zelfvertrouwen en dus een boost aan je glimlach.

4. Verzorg je lippen

Vergeet niet dat je glimlach ook op je lippen te zien is. Met behulp van deze tips behoud je mooie, soepele lippen:
– Exfolieer je lippen met een lipscrub of tandenborstel. Als je lippen erg gebarsten zijn, doe dit dan alleen na het douchen.
– Breng lippenbalsem aan na het scrubben en telkens wanneer je lippen droog aanvoelen.
– Gebruik een lippenbalsem met SPF voordat je overdag naar buiten gaat.
– Drink voldoende water. Als je lippen droog aanvoelen, drink dan water en droog ze af met een doekje. Vermijd eraan te likken.

5. Esthetische verbetering

Ben je niet tevreden met je tanden en belemmert dit jouw stralende glimlach? Dan zijn er vele hulpmiddelen, waaronder aligners. Je kunt bijvoorbeeld langsgaan bij een partnerpraktijk van DR SMILE. Aan de hand van een 3D-scan wordt een behandelplan met daarin een simulatie van het haalbare resultaat opgesteld. 80% van alle klanten wordt een behandeling van 4-9 maanden geadviseerd. Dus je zit ook niet jáááren aan een beugel vast. Want we zijn eerlijk: daar zit niemand op te wachten.

Een tandarts gaat viral op TikTok nadat ze vertelt dat je voor het ontbijt je tanden moet poetsen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.