Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 29 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Kylie Jenner uit kritiek op het ‘nieuwe’ Instagram en met succes: de veranderingen grotendeels teruggedraaid

Halleluja: Instagram heeft besloten om een aantal grote veranderingen terug te draaien. Sinds de laatste update lijkt de app wel heel erg op zijn concurrent TikTok en gebruikers vonden het he-le-maal niks. Kylie Jenner en grote zus Kim Kardashian lieten hun onvrede blijken en nu heeft de app besloten om te veranderen.. nu hopelijk in goede zin.

Kylie is niet blij met de Instagram update

Oké, het komt natuurlijk niet door Kim en Kylie alleen dat de app weer wordt veranderd. Er kwamen klachten vanuit elke hoek van de wereld en wij moeten eerlijk toegeven: ook wij zijn geen fan. Te veel video’s, te veel reclames en te veel content die we eigenlijk niet willen zien. We zien niet eens meer de vakantiefoto’s van onze BFF verschijnen.

Nu kan je de update een beetje ‘hacken’ door jouw feed op ‘volgend’ te zetten zodat je alleen content ziet van mensen die jij volgt, maar toch bleef het een vervelende scroll-ervaring.

Wij willen het oude Instagram

Ook werd er massaal een petitie gedeeld met de tekst: ‘Maak Instagram weer Instagram. Probeer niet TikTok te zijn want ik wil gewoon leuke kiekjes van mijn vrienden zien.’ Ook Kylie en Kim waren het hier mee eens.

De CEO van Instagram reageert op al deze ophef:

Hij laat ook weten dat ze als bedrijf moeten gaan uitzoeken hoe ze verder gaan en dan moeten ze terugkomen terug met een nieuw idee. Lijkt ons een goed plan!

Met deze nieuwe functie op Instagram kun je foto’s uit reeds geplaatste carrousels verwijderen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.