Gina Koninkx
Gina Koninkx Food 6 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

5 verschillende lasagne recepten waar het water je van in de mond loopt

Lasagne zoals la mamma hem maakte! Maar dan in een handomdraai én elke keer net een beetje anders. Van klassieke Bolognese lasagne tot een truffel variant met spinazie en champignons. Heerlijk. Tussen deze lasagne recepten zit voor iedereen wat wils. Welke maak jij vanavond?

Vraag aan iemand wat zijn of haar favoriete gerecht uit Italië is en je zal altijd pizza of lasagne te horen krijgen. Nederlanders maken dan ook graag gebruik van de veelzijdige Italiaanse keuken maar dan nét een beetje anders. Want waarom alleen klassiek doen als het ook heel modern kan?

5 x makkelijke en gevarieerde lasagne recepten

Deze lasagne recepten heb je zo in de oven staan. In de tussentijd kijk je nog even naar je favoriete serie of shop je online je favoriete outfits van dit seizoen bij elkaar.

Geen zin in lasagne maar wél in taco’s? Check dan gelijk even deze heerlijke taco gerechten.

1. Lasagne Bolognese – de meest klassieke variant

Iedereen zou over een goed lasagne recept moeten beschikken. Als je de kneepjes van het maken van dit gerecht eenmaal onder de knie hebt, schuif je ‘m namelijk zo de oven in. Lekker makkelijk en met zo’n hoeveelheid kun je er vaak twee avonden van eten (met 2 personen).

Dit klassieke en overheerlijke recept vind je hier.

2. Lasagne met truffel, spinazie en champignons

Heel anders maar misschien nog wel veel lekkerder dan het klassieke recept is deze lasagne met truffel, champignons en spinazie. Met tien ingrediënten maak je dit verrassende recept en als jouw vrienden hem eenmaal proeven schuiven ze elke week bij je aan voor een heerlijk diner.

Het hele recept vind je hier.

3. Zoete aardappel lasagne

In plaats van (verse) lasagnebladen te gebruiken, kun je dit ook vervangen voor wat anders. Zo zijn plakjes aubergine een bekende vervanging maar in dit recept wordt gebruik gemaakt van zoete aardappel. Krijg je meteen je ADH aan groeten binnen.

Het hele recept vind je hier.

4. Pompoen bowl

Dit recept zet je net wat sneller dan alle andere lasagnes op tafel. In plaats van de lasagne in de oven te schuiven, roer je de lasagnebladen in dit geval door de pan.

Hier vind je het hele recept.

5. Lasagne recept met zalm en spinazie

Lasagne met vis is verrassend lekker. In dit recept is gebruik gemaakt van de combinatie zalm-spinazie. Kun je echt alle kanten mee op. Het is een supersnelle variant die je zo de oven in schuift.

Het hele recept vind je hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.