Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 20 jun 2022
Leestijd: 7 minuten

Dit wil je ff zien: zo ziet de cast van Glee er nu uit

We moeten toegeven, soms missen we onze favoriete serie van 10 jaar geledenGlee – nog steeds. De tv-serie heeft meerdere getalenteerde acteurs geïntroduceerd, sommigen zien we nog steeds voorbij komen, anderen niet. Hoe zien ze er nu uit? En hoe gaat het nu met hen?

Hun eigen levens lijken soms ook wel dramaseries.

The New Directions

Voor degenen die het zijn vergeten, Glee is een tv-serie die gaat over een zang-groepje op de William McKinley High School, the New Directions. De groep probeert naast hun middelbare school, ook een plekje in een koor-competitie te behalen, met alle obstakels van dien.

De zang-groep veranderde gedurende de 6 (!) jaar voortdurend, maar de originele cast bestaat uit Lea Michele, Dianna Agron, Chris Colfer, Kevin McHale, Cory Monteith, Amber Riley, Mark Salling en Jenna Ushkowitz. Matthey Morrison was hun docent en club director en Jane Lynch speelde zijn aartsvijand, de coach van de cheerleaders.

Lea Michele

Toen de Glee-opnames klaar waren, was Lea in 2015 te zien in Scream Queens en kreeg ze een rol in The Mayor. Ze lanceerde hierna haar zang-carrière met meerdere albums en schreef meerdere boeken, Brunette Ambition en You First: Journal Your Way to Your Best Life. Voor het geld zal Lea het niet meer hoeven doen. Ze verdiende tegen het einde van de serie ongeveer $80.000 per aflevering en dus ongeveer $1.600.000 per seizoen. Ching ching! Lea trouwde in 2019 met Zandy Reich en kreeg in augustus 2020 haar eerste kindje.

Dianna Agron

Dianna heeft na Glee in meerdere films gespeeld, waaronder Shiva Baby en The Laureate. Ook werkte ze als director van verschillende korte films en muziek videos. In 2016 trouwde ze met Winston Marshall, de medeoprichter van band Mumford & Sons, waarvan ze in 2020 weer scheidde.

Amber Riley

Na Glee won Amber Riley het 17e seizoen van de Amerikaanse Dancing With the Stars. In 2016 kreeg ze de hoofdrol in de musical Dreamgirls, waarvoor ze verschillende prijzen won. Hierna startte ze een musical groep en lanceerde ze met de groep een album. Ook startte ze een kleding-lijn met haar zus en is ze sinds februari 2022 te zien in de nieuwe thriller Single Black Female.

Naya Rivera

Kort nadat Glee eindigde kreeg Naya een rol in Devious Maids, gevolgd door een rol in Step Up: High Water. In 2017 trouwde ze met acteur Ryan Dorsey, waarmee ze haar zoontje kreeg. In 2017 werd Naya gearresteerd wegens geweld tegen haar man waarvan ze in 2018 scheidde.
In july 2020 kwam het droevige nieuws dat Naya vermist werd nadat haar 4-jarige zoontje Josey alleen was gevonden in een boot die ze had gehuurd dichtbij Los Angeles. Toen haar lichaam een aantal dagen later gevonden werd, bleek ze te zijn verdronken.

Chord Overstreet

Ook Chord ruilde zijn acteer-carriere om tot een carrière in muziek. Sinds 2016 is hij met meerdere singles gekomen, waaronder “Homeland” en de (inmiddels) platinum gecertificeerde “Hold On”. Wat wij nog veel leuker vonden, was om hem terug te zien in The Bold Type. Ook kunnen wij nu al niet wachten om hem dit najaar, aan de zijde van Lindsay Lohan op Netflix te zien in een kerst romcom.

Chris Colfer

Oh wat hadden wij een zwak voor Kurt Hummel. Kurt.. uhh.. Chris is inmiddels al bijna 10 jaar samen met zijn partner Will Sherrod, die meerdere keren als figurant heeft gefungeerd in Glee. Ook heeft Chris inmiddels 15 boeken gepubliceerd en is hij momenteel bezig met een verfilming van zijn boek The Land of Stories.

Cory Monteith

In juli 2013, de zomer tussen de opnames van seizoen 4 en 5 van Glee, werd Cory op 31 jarige leeftijd dood aangetroffen in het hotel Fairmont Pacific Rim in Vancouver na het gebruik van heroine en alcohol. Hij had zowel in Glee als in real life een relatie met Lea Michelle. Zijn Glee-karakter, Finn Hudson, overleed in aflevering 3 van seizoen 5.

Cory Monteith Glee
Glee

Mark Salling

Nóg een heftig ex-Glee-verhaal… Mark – wie de populaire Noah Puckerman speelde – werd in 2015 aangeklaagd nadat de politie meer dan vijftigduizend pornografische foto’s van minderjarige kinderen op zijn computer had gevonden. De uitspraak van zijn zaak zou in maart 2018 zijn, maar hij pleegde zelfmoord in januari 2018. Hij was op dat moment 35 jaar.

Heather Morris

De – inmiddels moeder van 2 – werd ontdekt nadat ze als danseres mee mocht op wereldtournee met Beyonce. Ze werd gevraagd om de acteurs van Glee het dansje van Beyonce’s Single Ladies te leren, toen bleek dat de show op zoek was naar een derde cheerleader. Zo geschiedde. In 2017 deed ze mee met Dancing with the Stars en hierna was ze te zien in verschillende tv shows en films, waaronder Psycho Wedding Crasher, I.R.L., Fake Santa en Moon Manor.

Harry Shum Jr

Na zijn Glee-carriere was Harry te zien in veel verschillende films, waaronder onze favoriet, Crazy Rich Asians. In 2015 trouwde hij met danseres Shelby Rabara en ze kregen in 2019 een dochter, Xia.

Jenna Ushkowitz

Na Glee is Jenna doorgebroken op het podium van verschillende Broadway-shows. In 2018 keer ze een Tony Award voor haar rol als producer van Once on This Island. Intussen is ze getrouwd met David Stanley en is ze op 3 juni bevallen van haar eerste kindje.

Kevin McHale

Na jaren Glee hebben gekeken was het toch wel raar om Kevin, die de gehandicapte Artie Abrams speelde, te zien lopen. Na en tijdens de serie heeft hij veel bagger over zich heen gekregen. Fans zijn teleurgesteld dat een niet-gehandicapt persoon voor zijn rol gecast werd. Om zijn Glee-imago te veranderen, deed hij in 2019 mee aan The X Factory: Celebrity en werd zevende.

Jane Lynch

Als een van de weinige actrices die al bekend was vóór Glee, is haar carrière flink doorgegroeid na de serie. In 2013 begon ze met het hosten van NBC’s Hollywood Game Night, waarvoor ze twee Emmy Awards heeft gekregen. Ook had ze haar eigen cabaretshow, lanceerde ze een kerst-album, had ze een rol in The Marvelous Mrs. Maisel, Space Force, The Good Fight en The Bystanders.

Matthew Morrison

Laten we eerlijk zijn, niemand geeft een inspirational peptalk zoals onze Matthew. Nog steeds is hij met enige regelmaat op het doek te zien. Nadat hij meerdere jaren te zien was op Broadway, konden we hem zien in The Good Wife, Grey’s Anatomy en American Horror Story. Dit voorjaar zouden we hem als jury bij de Amerikaanse So You Think You Can Dance zien, maar hij werd in week 1 abrupt ontslagen nadat hij flirty berichtjes naar een deelnemer zou hebben gestuurd. Begin deze maand noemde Matthew deze beschuldigingen klinkklare onzin.

Darren Criss

Nadat Glee ten einde kwam, was Darren Criss op verschillende manieren te zien. Hij had een hoofdrol in American Crime Story seizoen 2 (waarvoor een een Golden Globe en een Emmy Award kreeg), maakte zijn eigen show genaamd Royalties, lanceerde een kerstalbum en is medeoprichter van een festival genaamd Elsie Fest, waarop Broadway- en popsterren optreden. Ondertussen is hij getrouwd met Mia Swier en zijn zij trotse ouders van Bluesy Bell sinds maart.

LOL – Dankzij TikTok zijn we achter deze fout in Glee gekomen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.