Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 27 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Oh no – 7x verrassende oorzaken waardoor je vettig haar krijgt

Velen van ons worstelen met het elke dag moeten wassen van ons haar, omdat het snel vettig wordt. Shampoo is inmiddels je beste vriend geworden, maar is de oplossing niet op langere termijn. Zo zijn er meerdere dingen waardoor je haar veel sneller vet wordt, en waarmee je dus maar beter kunt stoppen.

Wij delen zeven verrassende oorzaken waardoor je vettig haar krijgt.

Oorzaken vettig haar

We’ve all been there: je wordt wakker en beseft dat je haar op de een of andere manier vettig is geworden. Of je nu een vette hoofdhuid hebt in het algemeen of gewoon probeert de dagen tussen wasbeurten zo lang mogelijk uit te rekken, vettig haar is nooit leuk. Wij hebben de meest voorkomende oorzaken voor jou op een rijtje gezet.

1. Te vaak je haar wassen

Je haar wassen wanneer het vettig begint te worden klinkt hartstikke logisch, maar is niet de oplossing. Helaas kan dagelijks shampoo gebruiken de natuurlijke oliën van je hoofdhuid verwijderen, waardoor je lichaam automatisch méér olie aanmaakt om het tekort aan te vullen. Probeer je haar minstens om de dag of twee keer per week te wassen. Je haar zal je op de lange termijn dankbaar zijn.

2. Teveel aan je haar zitten

Zoals het constant aanraken van je gezicht niet goed voor je huid is, geldt hetzelfde voor spelen met je lokken. Wanneer je te veel aan je haar zit, wordt het sneller vettig, omdat je oliën van je vingertoppen overbrengt op je lokken. Probeer je haar minder aan te raken en je zult verschil merken.

3. Je dieet veroorzaakt vettig haar

Je haar weerspiegelt wat je eet. Dus als je vettig haar hebt, kan dit een teken zijn dat het aan je voeding ligt. Als je te veel omega-6-vetzuren eet, is je haar vaak vetter dan wanneer je ook omega-3-vetzuren eet, blijkt uit onderzoek. De meeste experts zijn het erover eens dat een gezond en uitgebalanceerd dieet je haar zal helpen bloeien.

4. Te vaak borstelen

Te vaak je haar borstelen is een oorzaak van vettig haar. Het stimuleert namelijk de olie-productie van je haar, waardoor je haar op het eerste gezicht glanzend lijkt, maar later vettig oogt. Ook voor het borstelen van je lokken geldt dus: focus je op de puntjes. Als je van nature al vet haar hebt, zal te veel borstelen het proces van vet haar versnellen.

5. Je haarborstel is vies

Je gebruikt je haarborstel elke dag, dus het is niet heel gek dat een heleboel vuil zich hierin ophoopt. Denk aan opeenhoping van oude stylingproducten en stof die in jouw haar blijven plakken. Een verstopte borstel brengt dit allemaal over op je haar, waardoor het vettig zal aanvoelen. Dus zorg ervoor dat je haarborstel regelmatig goed wordt schoongemaakt.

6. Je kussensloop veroorzaakt vettig haar

Hoe vaak was je je lakens? Het is van belang dat je je kussenslopen regelmatig vervangt. Alle oliën van je gezicht en omgeving komen op het kussen terecht. Als je met je haar op een kussensloop slaapt die de laatste tijd niet is gewassen, heb je een grote kans dat dit overgebracht wordt op je haar. Yikes.

7. Te veel conditioner

Te veel conditioner is een grote boosdoener voor vettig haar. Wees voorzichtig met conditioner en probeer zo min mogelijk van het product te gebruiken. Als je een conditioner gebruikt die te zwaar is voor je haartype, kan je haar verzwaren. Of misschien spoel je het niet goed genoeg uit. Zorg er in ieder geval voor dat je conditioner niet over je gehele haar aanbrengt, maar focus je enkel op de puntjes zodat je vettig haar voorkomt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.