Lara Steenvoorden
Lara Steenvoorden Entertainment 29 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Aan de kant Fyre Festival: hier is de Wonka-editie

Ken je Fyre Festival nog? Het extravagante festival op de Bahama’s zou een walhalla vol celebrities moeten worden, maar bleek uiteindelijk oplichterij en duizenden mensen konden fluiten naar hun knaken. Wat als we je vertellen dat er nu een Willy Wonka-variant is? Je favoriete chocolatier had blijkbaar nog wat tijd over om een geweldig slecht feestje voor kinderen te organiseren.

Ouders in Schotland klagen het bedrijf House of Illuminati (hallo, red flag?) aan, nadat een geweldig evenement met de naam ‘Willy Wonka Experience’ niets meer bleek te zijn dan een leeg pakhuis. Ja, er waren wat ballonnen en een karige regenboog van schuimrubber, maar een geweldige ervaring voor kinderen was het zeker niet.

AI-beelden Wonka

Het bedrijf had de website van het evenement gevuld met fantastische afbeeldingen van onder andere een betoverende tuin, waar kinderen gekke jelly beans konden uitkiezen om mee naar huis te nemen. Ook zou er een ‘Imagination lab’ zijn met optische-illusieprojecties en een ‘Twilight Tunnel’, vermoedelijk ontworpen om die griezelige boottocht na te bootsen waarin Wonka de kinderen in de film meeneemt. Wat blijkt? Allemaal het werk van AI. Net zo ‘echt’ als in de film, dus.

Oempa loempa horrorland

Het evenement bleek dus geen zoete snoepjesdroom voor kids, maar een slappe verzameling goedkope rekwisieten en slecht opgehangen achtergronden. Een soort scammy spookhuis, waar ouders zelf nachtmerries van kregen. Niet gek dus, dat ze hun geld terug willen.

Gelukkig bestaat er zoiets als X en kunnen we meegenieten van alle ervaringen:

Die 45 dollar helemaal waard, toch?

Waarom mensen boos zijn om ‘Oompa Loompa’ Hugh Grant in de film Wonka

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.