Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity Nieuws 12 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De comeback waar niemand om vroeg: het beruchte Fyre Festival komt met een tweede editie

Het is alweer zes jaar geleden, maar we weten nog hoe het drama van Fyre Festival zich ontvouwde tot een wereldwijde zaak. Wat een extravagant festijn op de Bahama’s vol celebrities moest worden, liep uit op een regelrechte ramp, waardoor Billie McFarland in de gevangenis belandde. En nu kondigt de beste man een 2.0 versie van Fyre Fest aan.

De comeback waar echt helemaal niemand om vroeg.

Waar ging het mis bij Fyre Festival?

Het waren zes drukke jaren, dus we snappen het als je niet precies weet hoe dit drama ging. Wij praten je snel bij. Netflix lanceerde in 2019 een documentaire over het Fyre Festival met de slogan ‘the greatest party that never happened‘. Fyre Festival was een muziekfestival dat op een eiland in de Bahama’ plaats zou vinden in april 2017.

Wat een luxueus festival moest zijn, eindigde in een primitief kamp zonder voorzieningen. Een armoedig staaltje organisatiewerk, op z’n zachtst gezegd. Tickets kostten bakken met geld, maar alle bezoekers hebben dit bedrag nooit teruggekregen. Daarnaast zijn er ook veel derde partijen benadeeld, die wél hebben geholpen met het opzetten van het festival, maar hun geld nooit hebben gekregen. Daarnaast is er van de 26 miljoen dollar (!) die verdient werd een groot deel op mysterieuze wijze in zakken van de oprichters verdwenen.

De twee namen die het meest geassocieerd worden met het festival zijn natuurlijk Billy McFarland, de oprichter, en Ja Rule, de celebrity die maar wat graag bij het project wilde horen.

Nadat het festival een grote flop was geworden, zijn Ja Rule en Billy allebei geraakt door talloze rechtszaken. Ja Rule heeft het voor elkaar gekregen om uit de gevangenis te blijven. Hij beweert dat ook hij voor de gek werd gehouden door de organisatie van het festival. Billie heeft daarentegen wel zijn tijd uit moeten zitten.

Fyre Festival komt terug

Over Billie gesproken: de man is net een jaar uit de gevangenis en maakt nu op Twitter bekend dat hij bezig is met een tweede editie van Fyre Festival. Waar wij al errors van krijgen, want hoe kan er een ‘tweede’ editie zijn als de eerste nooit doorging? Anyways, hij schreeuwt het van de daken als goed nieuws, maar wij weten niet of we hier zo blij mee zijn. “Fyre Festival II is finally happening. Tell me why you should be invited” schrijft Billie op Twitter.

De reacties op Twitter

Je raadt het al, het internet gaat helemaal los na het lezen van deze aankondiging. Want het zelfvertrouwen waarmee Billie het aankondigt zorgt voor een aantal cynische reacties. Wij zetten de beste voor je op een rij.

Alles wat je wil weten na het zien van de heftige documentaire over het FYRE festival

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.