Sharon
Sharon Love & Life 1 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Afvallen via een lintworm? 7 x de meest absurde afvalmethodes uit de geschiedenis

In de geschiedenis van het afvallen zijn er een heleboel bizarre methodes voorbij gekomen. Wij maakten een overzichtje van de meest bizarre afvalmethodes en zitten nog altijd vol ongeloof. Wat dacht men toch?

1. Het lintwormdieet // Laten we beginnen met de meest bizarre. Dit dieet was in de jaren 20 erg populair en hierbij at je dus een lintworm op om wat kilootjes af te vallen. Hoewel je er snel mee kunt afvallen, moet je je toch afvragen of het echt opweegt tegen de nadelen. Zo kan het voor verschillende tekorten zorgen (zoals een vitaminetekort, aangezien de worm vrijwel alles eet dat-ie tegenkomt) en kan de worm via het bloed ook naar andere delen van je lichaam. Gatsie. Mocht je dit dieet toch overwegen (alsjeblieft niet) dan moet je hiervoor eerst een tripje naar Mexico maken en vervolgens een aardige duit neerleggen.

2. Het kauwdieet // De negentiende eeuwse gezondheidsgoeroe Horace Fletcher introduceerde deze trend in 1911. Zijn geheim om gewicht te verliezen? Op elke hap eten minstens 32 keer kauwen of pas stoppen wanneer je eten helemaal vloeibaar is geworden. Goed voor je spijsvertering, maar minder gezellig aan tafel.

3. Het snoepdieet // Nope, bij dit dieet mag je niet alle snoepjes eten: alleen het snoepje genaamd Ayds. Deze heeft de looks en smaak van chocolade maar door plaatselijke verdoving zou je geen honger meer hebben. Guess what? Iedereen bleef honger houden en dus werkt dit snoepdieet (helaas) niet.

4. Het limonadedieet // Dit dieet werd voor het eerst populair in de jaren 40. Hierbij werden water, citroensap, maple syrup en cayennepeper bij elkaar gegooid en opgedronken. Beyoncé vertelde bij Ellen Degeneres dat de hele trend haar woedend maakte, maar celebs als Gwyneth Paltrow en Demi Moore zweren erbij. Het limonadedieet zorgt er inderdaad voor dat je afvalt, maar de kilo’s zullen er snel weer aankomen wanneer je ermee stopt.

5. Het koekjesdieet // Dit zelfgemaakte koekje werd door dokter Sanford Siegel bedacht in 1975 en bevat 90 calorieën. De ingrediënten? Haver, rijst, meel en volkoren zemelen. In plaats van maaltijden mag je er hiervan tien per dag eten! Hoewel Snooki hierbij zweert, is het bewezen dat deze methode niet werkt.

6. Het babyfood-dieet // Deze is vrij eenvoudig en begon toen celebrity trainer Tracy Anderson dit introduceerde in 2010. Wissel je normale maaltijden om voor babyfood en de kilo’s vliegen eraf. Erg gezond is het natuurlijk niet: een volwassene heeft wel wat meer brandstof nodig dan een paar maanden oude baby.

7. Het slaapdieet // Geïnspireerd door Jacqueline Susann’s bestseller Valley of the Dolls, die ze in 1966 uitbracht, is dit het dieet waarbij je dagenlang mag slapen. Klinkt allemaal heel goed, maar toch is dit dieet best gevaarlijk. De logica hierachter is dat doordat je niet slaapt, je ook niet hoeft te eten. Totale onzin dus! Elvis was wel fan. Maar ja, zijn levensspan was dan ook niet zo lang.

https://www.nsmbl.nl/word-je-dan-toch-niet-gelukkig-van-afvallen/

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.