Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 10 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is alles wat je moet weten over rosacea en hoe je het behandelt

Mensen die last hebben van rosacea hoeven we niet te vertellen hoe vervelend het is. De huidaandoening is niet alleen erg opvallend, het kan ook nog eens veel oorzaken hebben. Gelukkig is voor (bijna) alle huidaandoeningen een behandeling, ook voor rosacea.

We zetten alles wat je moet weten over rosacea op een rijtje en vertellen je uiteraard hoe je het behandelt.

Wat is rosacea?

Net als bij andere soorten acne raken ook bij rosacea de talgkliertjes verstopt door een te vette huid. Er wordt namelijk teveel olie geproduceerd en er ontstaan ontstekingen, waardoor je weer last krijgt van verschillende huidkwalen. Denk hierbij aan een rode huid, maar ook bultjes, opgezwollen huid en zichtbare bloedvaten.

Natuurlijk zijn er naast de bovenstaande symptomen nog meer verschillende soorten rosacea, zo kun je bijvoorbeeld snel een rode huid krijgen maar kan het ook zijn dat je last hebt van puisten of een extra gevoelige huid. Veel voorkomende symptomen zijn:

– Gevoelige huid
– Rode huid
– Rode vlekken
– Schilferige huid
– Opzwelling van de neus, ogen of andere plekken van de huid in het gezicht
– Rode bultjes
– Puisten

Hoe ontstaat het?

Het vervelende aan rosacea is dat het vaak genetisch bepaald is. Wanneer iemand uit jouw familie hier ook last van heeft, is de kans dus groot dat jij dit ook krijgt. Naast dat het genetisch bepalend is zijn er ook andere dingen die de huidaandoening kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan:

– Warme temperaturen
– De zon
– Roken
– Alcohol
– Cafeïne
– Pittig eten
– Stress

Hoe behandel je rosacea?

Je kunt rosacea gelukkig goed en effectief behandelen. Zo helpt het natuurlijk al om de bovenstaande oorzaken te vermijden. Ook is het uiteraard belangrijk je huid goed te verzorgen, dit hoeft alleen al met een fijne zeep, een olie of crème voor een gevoelige huid en water. Rosacea kan helaas niet volledig verdwijnen, maar een behandeling bij een huidexpert zoals een dermatoloog kan ook al wonderen doen.

Welke huidproducten werken het beste tegen rosacea?

Omdat de zon één van de grootste factoren is die rosacea veroorzaakt, is het dragen van zonnebrand al een goed begin. Dit betekent niet alleen in de zomer, maar ook in de herfst, winter en lente. Verder is het een echte must om je huid ook te beschermen tegen andere factoren. Dit kun je doen door dagelijks een fijne crème of balsem te gebruiken die jouw huid versterkt en beschermd.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.