Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 13 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Geen zin in een tampon of maandverband? Dit zijn de drie alternatieven die veel vrouwen niet kennen

Als het that time of the month is halen we voor een godsvermogen aan tampons en maandverband in huis, maar soms ben je die gewoon even zat. Er zijn genoeg alternatieven op de markt, alleen kennen veel vrouwen die niet. Precies daarom zetten wij ze voor jullie op een rijtje.

Wanneer je ongesteld wordt grijp je naar een tampon of maandverband, zo doen wij vrouwen dat al tientallen jaren. Misschien moet je even aan deze alternatieven wennen, maar ze zijn zeker net zo effectief.

De drie alternatieven voor de tampon en het maandverband

Kan jij je voorstellen dat vrouwen in de jaren ’70 nog riemen droegen om hun pads op de juiste plek te houden? De tijden veranderen en wij veranderen mee.

1. Menstruatie ondergoed

Ben jij de bobbels en de verschuiving van het maandverband helemaal zat? Dan is menstruatie ondergoed een alternatief om te overwegen. Deze slips laten geen bloed door en daarmee zit je dus op je gemak. Het ondergoed is er in allerlei soorten: van sexy lingerie tot sportswear. Je wast het ondergoed gewoon in de wasmachine of met de hand. Dat betekent dus dat het niet alleen comfortabeler is, maar ook duurzamer.

2. De menstruatiecup

Dit is het alternatief dat bezig is met een flinke opmars. De afgelopen jaren werd de menstruatiecup steeds populairder en waarschijnlijk heb je er al van gehoord. De cup wordt ingebracht – op dezelfde plek als de tampon – en vangt het menstruatiebloed op. Je moet je draai er even in vinden, maar uiteindelijk bespaart het je veel moeite. De cup hoeft namelijk maar eens in de tien uur geleegd te worden.

3.  De menstruatiedisk

Dit is het zusje van de menstruatiecup, alleen dan wat breder en minder diep. Het grote verschil met de menstruatiecup is de plaatsing. Waar de menstruatiecup in het vaginale kanaal hangt, gaat de menstruatiedisk net onder de baarmoedermond, iets dieper in het vaginale kanaal. Het voordeel hiervan is dat een menstruatiedisk ook gedragen kan worden tijdens de seks – in tegenstelling tot de menstruatiecup – en dan de bloedstroom blokkeert. Een menstruatiedisk is een wegwerpartikel en mag je niet meerdere keren gebruiken.

Iedere manier heeft zo z’n voor- en nadelen. Verdiep je goed in de bijkomstigheden van iedere manier en kies zo de juiste. Ga je aan de slag met een menstruatiecup of -disk? Oefen dan rustig met inbrengen en lees je in. Het laatste wat je wil is de boel daarbinnen beschadigen.

CupKiezerGlamour US

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.