Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 2 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Amber (26): ‘Ik neem al jaren mijn eigen drank mee naar festivals om geld te besparen’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week het verhaal van Amber*, die het vertikt om de hoofdprijs te betalen voor drank op een festival.

‘Ik neem al jaren mijn eigen drank mee naar festivals om geld te besparen’

De inflatie is niemand in de koude kleren gaan zitten. Om deze reden smokkelen meer mensen dan ooit drank mee naar festivals. Amber doet dit echter al jaren. Zij en haar vrienden vinden de prijzen zo uit de hand gelopen, dat ze zelf drank meenemen.

Hi Amber, vertel, jij neemt altijd je eigen drank mee?

”Ja, dat klopt. Een paar jaar geleden, iets voor COVID, heb ik dat voor het eerst gedaan. Dat was uit pure noodzaak, omdat ik echt geen geld op de rekening had staan, maar wel een feestje wilde pakken. Het ticket had ik al, dus het geld zat ‘m echt in het drinken. Ik sloot zakken te vullen met vodka en die op mijn lichaam mee te dragen. Het werkte, voor een prikkie kwam ik dronken de dag door.”

Werd het daarna vaste prik?

”Nee zeker niet. Ik vond het toch steeds te spannend. Daarnaast vind ik ook dat het festival moet kunnen verdienen aan drankomzet. Ik zou bijvoorbeeld ook nooit over het hek klimmen. Zo’n festival organiseren kost veel geld en tijd, daar mag best wat tegenover staan.

Toch vind ik de prijzen de afgelopen twee jaar echt belachelijk. Ik snap dat de inflatie en COVID een rol speelt, maar kom op zeg… Bij sommige feesten betaal je gewoon €4 voor een munt, waar dit een paar jaar geleden nog €2,80 was. Deze prijzen zijn gewoon niet leuk meer en maken festivals bezoeken bijna onmogelijk voor mensen met een gemiddeld inkomen. Daarom besloot ik vanaf vorig jaar weer eigen drank mee te nemen.

De prijzen van de tickets stijgen ook als een malle. Daar ga ik nog in mee, maar ik ga niet nog eens €120 op de dag zelf uitgeven aan drinken. De mensen die een pilletje gebruiken, die halen tenslotte ook alleen maar een flesje water. Die nemen toch ook iets mee naar binnen wat niet mag?”

Ben je van plan dit te blijven doen?

”Dat weet ik nog niet. Mocht ik wat breder zitten qua geld, dan misschien niet. Of als de prijzen dalen natuurlijk. Maar voor nu vind ik het een minimale moeite met groots resultaat.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.