Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 31 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze vijf signalen geven aan dat het gezond is om een break te nemen van het daten

De datingwereld is soms overweldigend, spannend en kan ook heel leuk zijn. Toch wil je jezelf niet verliezen in de velen afspraakjes en situationships. Soms is een stap terugnemen de juiste zet om weer met gezonde en frisse moed door te kunnen daten.

Selflove comes first.

Een break van het daten nemen

Af en toe even afstand nemen van de datingscene en op jezelf focussen is hartstikke gezond. Soms hebben we zelf niet eens door dat zo’n pauze hoognodig is. Dit zijn vijf signalen die aangeven dat je er wel aantoe bent.

1. Er gaat altijd iets verkeerd volgens jou

We hebben allemaal wel onze red flags, maar door sommige kunnen we heenkijken. Zodra je alleenmaar de red flags gaat zien van de mensen waarmee je optrekt, weet je dat je even een stapje terug moet doen.

2. Lowering the standards

Jouw principes verlagen als het gaat om daten is zeker niet de bedoeling. Dat het lastig is om iemand te vinden die oprecht bij je past betekent nog niet dat je principes uit de deur moet gooien zodat je een match kan vinden. Het is op dat moment goed om even te nemen om tot jezelf te komen, zodat je weet waar je naar op zoek bent zodra je weer begint met daten.

3. Een dating-burnout hebben

Een eindeloze reeks aan mislukte dates, daar zakt bij iedereen de moed door in de schoenen. Daten kan heel leuk zijn, maar een bad rap aan dates hebben achter elkaar kan je pessimistisch maken over het vinden van liefde. Een break nemen kan ervoor zorgen dat je weer frisse hoop krijgt op het vinden van liefde.

4. Daten, omdat je denkt dat het zo hoort

Het is niet een moeten om te daten. Het hoort leuk en spannend te zijn, maar blijft nog steeds een eigen keuze. Zodra je het gevoel krijgt dat je aan het daten bent, omdat iedereen om je heen dat ook doet, is het fijn om kritischer te worden over met wie je afspreekt en waar je principes liggen.

5. Je twijfelt of je wel goed genoeg voor iemand bent

Aan jezelf twijfelen is nooit een goed signaal, vooral niet als je denkt dat je niet goed genoeg bent voor iemand. Werken aan van jezelf houden is dan dé manier om hier overheen te komen. We mogen allemaal op zijn tijd wel een beetje egocentrisch zijn, zo ook in de datingwereld.

Een nieuwe datingcoach: dit is hoe AI neemt de datingwereld steeds meer overneemt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.