Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modenieuws 30 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze inspirerende evenementen wil jij bijwonen tijdens Amsterdam Fashion Week

Vandaag is het zover: Amsterdam Fashion Week 2023 gaat van start. Onze hoofdstad bruist en modieus Nederland laat komende dagen zien wat ‘ie kan. Zowel opkomende als gevestigde talenten tonen hun nieuwe creaties in shows, pop-ups, performances en tentoonstellingen.

Wij zetten de evenementen op een rij die vrij te bezoeken zijn en waar jij echt even een kijkje wil nemen.

Deze evenementen wil je bezoeken tijdens Amsterdam Fashion Week

Er is deze week weer genoeg te ontdekken.

David Laport pop-up

Ontwerper David Laport is geliefd om zijn weelderige designs met aaibare elementen. Speciaal voor Amsterdam Fashion Week opent hij een pop-up en archive sale in één in hartje Amsterdam. Van 1 tot en met 3 september kun je op Kerkstraat 61 terecht voor een flinke dosis creaties van de geprezen ontwerper.

Reconsider Studio

Upcycling is aan, zo weet ook Reconsider Studio. Van overgebleven partijen stof maakt dit merk de mooiste creaties. De nieuwste collectie upcycled items wordt tijdens AFW (op 1 en 2 september) verkocht in de pop-up aan de Prinsengracht 769.

The HUB

The HUB is al jarenlang de vaste verzamelplek voor modeliefhebbers tijdens Amsterdam Fashion Week. Velen komen hier tussen de shows door, maar eigenlijk is het al een ervaring an sich.

Ga er langs om te kijken naar unieke items of om te shoppen bij merken als Loys Laundry, DYO, Esprit, GAMEFACE, Salon Heleen Hülsmann, FELT en meer. Ook zijn er verschillende art platforms te vinden in de broedplek en kan je een drankje doen bij de stand van Belvedere.

Jimmy Woo x BOTTER

Bij fashion week horen natuurlijk ook feestjes. Nachtclub Jimmy Woo sloeg de handen ineen met BOTTER. Het belooft een feestelijke avond waarin de Caribische roots worden gevierd.

AFW Talks

Geen fashion week is compleet zonder panelgesprekken over de toekomst van het modelandschap. Tijdens AFW vieren we het talent van nu, maar hoe zit de toekomst eruit? Lees hier hoe jij je aanmeldt om de gesprekken bij te wonen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.