Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 2 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Amsterdam Fashion Week recap #1 – de aftrap met MARTAN, 1/OFF Paris, Viktor & Rolf en Claes Iversen

Amsterdam staat vier dagen lang in het teken van mode, want het is Amsterdam Fashion Week. Onze hoofdstad barst van de positieve energie en gepassioneerde talenten, iets dat deze week éxtra voelbaar is. Wij waren bij de eerste twee dagen en we geven je alvast een recap van wat voor prachtige stukken er zijn getoond.

De mode-industrie van Amsterdam bruist en daar mogen we best trots op zijn. De afgelopen dagen vonden er eindelijk weer fysieke shows plaats zonder restricties, dus het energielevel is hoog.

Amsterdam Fashion Week is van start: deze events kan jij bijwonen deze week

Amsterdam Fashion Week dag 1: MARTAN en 1/OFF Paris

NSMBL’s Sophie was meteen on fire. Ze bezocht de shows van Martan en 1/OFF Paris, natuurlijk nam ze jullie mee.

MARTAN

Fashion Week start met een knaller van een show, namelijk die van het Amsterdamse modemerk MARTAN. Waar zijn eerst bekend stonden om hun concept collecties, presenteerden zij dit jaar hun eerste ready-to-wear collectie. En hoe, want de locatie (Grand Hotel Amrâth) zorgde ervoor dat deze kunstzinnige show een echt spektakel werd. Modellen liepen langs en waren te vinden door het hotel, gehuld in prachtige items gemaakt van upcycled hotellinnen – een echte experience.

 1/OFF Paris

Denk je aan upcycling, dan denk je aan 1/OFF Paris. Dit bijzondere modemerk steelt iedere keer weer ons hart, door high-end vintage parels te transformeren tot eigentijdse, disrupted stukken. Woensdagavond toonde – tijdens de eerste 1/OFF Paris show ooit – het Nederlandse merk hun spring/summer 2023-collectie en die barste weer van de unieke items, die naadloos aansluiten bij de moderne mode.

Amsterdam Fashion Week dag 2: Viktor & Rolf en Claes Iversen

En dit was pas het begin, we pakken ‘m door. Samen met NSMBL’s Emma start ik de dag met een bike-tour van Viktor & Rolf, om vervolgens de prachtige stukken van Claes Iversen te bewonderen.

Viktor & Rolf

Niet een modeshow zoals je die gewend bent, maar op z’n Hollands een fietstour langs mooie pop-ups waar de nieuwe items van Viktor & Rolf te bewonderen zijn. De eerste stop is in hartje Jordaan, waar de ready-to-wear TULLE collectie van het merk hangt. Zoals de naam al zegt, is tulle-stof de rode draad door de collectie. Draagbare items versierd met de kenmerkende Viktor & Rolf signatuur.

Vervolgens stoppen we bij de bloemenzaak waar de inspiratie voor Flowerbomb te zien is, bij een karakteristieke barbershop op de wallen waar de velvet menswear collectie tentoon gesteld wordt. En als cherry on top de bruidscollectie in Hotel De L’Europe: betoverend.

De biketour en pop-ups van Viktor & Rolf zijn open to public, dus neem dit weekend zeker een kijkje!

Claes Iversen

Household name Claes Iversen toont zijn couture 2023 collectie tijdens Amsterdam Fashion Week. En oh my, dit was een feestje om naar te kijken. De kleurrijke couturestukken werden getoond door onder andere Chelsey Weimar. Wij hebben vannacht gedroomd van deze collectie. See it for yourself. 

Na de show van Claes Iversen namen we een kijkje in de prachtige pop-up van het prachtige merk Sézane in de Utrechtsestraat. Later meer hierover!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.