Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 6 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Anale seks – dit zijn de 7 meest voorkomende misvattingen

Als we het hebben over anale seks dan doen er veel verhalen de ronde. Ook zijn er veel mythes rondom deze vorm van seks. Of ze allemaal waar zijn? Waarschijnlijk niet. Wij zetten de zeven meest voorkomende misvattingen over anale seks op een rijtje.

Iedere twenty-something krijgt er op een gegeven moment mee te maken: anale seks. De eerste keer is spannend en even aftasten. Sommigen vinden het meteen prettig, terwijl anderen er meteen klaar mee zijn of nog even moeten wennen. Alles is prima, want je voorkeuren in bed zijn heel persoonlijk.

De 7 meest voorkomende misvattingen over anale seks

Heb je een van de volgende dingen gehoord? Laat je niet gek maken, er klopt namelijk niet zoveel van.

1. Het is normaal dat anale seks pijn doen

We gotta stop you right here. Het is niet normaal dat anale seks de hele tijd pijn doet en dat je daar last van hebt. Als je pijn ervaart tijdens de seks, bijvoorbeeld door niet genoeg voorspel of een minder prettige positie, stop dan. Pijn is een teken dat jullie iets niet goed doen, dus negeer dit niet.

2. Het is normaal om te bloeden na anale seks

Ook niet waar. Het komt weleens voor dat iemand een beetje bloedt na anale seks. Dit komt simpelweg omdat de vagina een stuk elastischer is dan de anus. Bedenk je even dat vagina’s gemaakt zijn om een baby door te baren en een anus om – uuhm – iets kleiners door naar buiten te bonjouren. Schrik niet van een beetje bloed na de anale seks, maar normaliseer het niet. Bloed jij veel na anale seks? Dan is het tijd om een dokter op te zoeken.

3. Je stoelgang raakt ervan in de war

Het is waar dat je op je spijsvertering moet letten als je van anale seks iets regulars wil maken. Toch moet je spijsvertering soepel blijven lopen als je genoeg tijd besteedt aan het voorspel, zo nodig glijmiddel gebruikt, genoeg vezels eet en veel water drinkt. Vezels eten is key om je spijsvertering op gang te houden. Het klikt niet heel sexy, maar het werkt wel.

4. Tijdens anale seks moet je ‘verdovend’ glijmiddel gebruiken

Dit klinkt heel verkeerd en dat is het ook. Als iets pijn doet dan is het een teken van je lichaam om te stoppen of de ‘moves’ iets te vertragen. Als je de pijn negeert, dan kan je het lichaam schade aanbrengen. Door zo’n desensibiliserende glijmiddel voel misschien tijdens de seks geen pijn, maar erna (mogelijk) wel. Daarnaast haalt zo’n middel ook het gevoel bij jou en je partner weg. Moet je helemaal niet willen.

5. Alleen degene die penetreert kan een orgasme ervaren

Mensen van elk geslacht hebben de fysiologische mogelijkheid om een orgasme te krijgen door anale seks  te geven of te ontvangen. Lukt het jou niet om klaar te komen tijdens de anale seks? Probeer het dan in combinatie met een andere stimulans.

6. Er zit poep in je rectum en anus, waar de penis van je sekspartner binnenkomt

De ontlasting hangt veel hoger in je lichaam en totaal niet in de anus. Nu is het geen overbodige luxe om je anus even schoon te maken voordat je begint aan de seks. Als je gezond eet en voldoende vezels binnenkrijgt voor normale, dikke ontlasting, zou dit in werkelijkheid voldoende moeten zijn om het anale kanaal schoon te houden.

7. Je hebt vooraf een klysma nodig

How about no. Veel mensen denken dit omdat ze bang zijn te gaan poepen tijdens of na de anale seks. En hoewel anale seks je dat gevoel kan geven, is het onwaarschijnlijk dat je moet poepen door anale stimulatie. Wil je zeker zijn van je zaak? Ga dan naar de wc voor je avontuurtje en vermijd eten waarvan je stoelgang op hol slaat.

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.