Aartie Narain
Aartie Narain Entertainment 5 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Creepy – 7 films over next level stalken waar je de kriebels van krijgt

Op een luie zondagmiddag of saaie zaterdagavond is er niets beters dan een spannende film op te zetten. Series en films met stalkers in de hoofdrol blijven fascinerend. Verliefd zijn is heel normaal, maar het is iets heel anders als die verliefdheid verandert in een gevaarlijke obsessie.

Wij hebben een aantal spannende films voor je op een rij gezet die je móet zien.

Films over next level stalken

Geobsedeerd door films over gevaarlijke obsessies? You’re not the only one. Van obsessieve minnaars tot meedogenloze vijanden, psychologische thrillers bevatten vaak griezelige karakters die één ding gemeenschappelijk hebben: next level stalken.

Ben je in de stemming om op het puntje van je stoel (of bank) te zitten? Dan zijn de volgende zeven films over next level stalken perfect.

1. Obsessed

We trappen maar meteen af met de engste film over next level stalken. In deze film speelt niemand minder dan Beyoncé een hoofdrol en dat is eigenlijk al genoeg reden om te kijken. Derek Charles heeft alles voor elkaar: een goede baan, een mooie vrouw en een leuke zoon. Dit alles komt op het spel wanneer Derek een losgeslagen geobsedeerde minnaar krijgt.

2. Single White Female

De lieve, nietsvermoedende Allison Jones (Bridget Fonda) dacht dat ze de perfecte huisgenoot had gevonden. Ze kunnen het heel goed met elkaar vinden, totdat Hedy, haar nieuwe huisgenoot, obsessed begint te raken met Allison. Ze gaat zelfs zo ver door zich als Allison voor te doen en haar vriend te verleiden. Een bizarre film die niet in het lijstje mag ontbreken.

3. The Boy Next Door

Claire verhuist met haar zoon Kevin naar een nieuwe buurt en gaat aan de slag als lerares op een middelbare school. Een leerling krijgt een crush op haar en het blijkt dat ie ook nog eens haar buurjongen is. Op een avond laat Claire zich verleiden door Noah en de twee seks. Claire ziet dit als een eenmalig foutje, maar Noah laat niet meer los. Het stalken wordt écht next level en Claire is niet meer veilig. Te spannend.

4. Twilight

Edward is misschien geen volwaardige sociopaat met gewelddadige fantasieën, maar toont wel een heleboel rode vlaggen. Denk aan ontvoering, Bella verbieden om haar vrienden te zien én elke nacht bestuderen hoe ze slaapt. Zijn verliefdheid wordt al snel creepy.

5. The Girl On The Train

Dit is één van de spannendste films van de afgelopen jaren, zonder te veel achtergrondverhaal. De gescheiden Rachell ziet elke dag een ‘perfect’ koppel in de trein, Megan en Scott. Totdat Rachel iets gruwelijks ontdekt en in een ware nachtmerrie belandt. Ze wordt gewond wakker en Megan blijkt ineens vermist te zijn. Rachel besluit het heft in eigen handen te nemen en gaat op onderzoek uit.

6. The Perfect Guy

Leah ontmoet een IT-specialist die de man van haar dromen lijkt te zijn, Carter. Hij lijkt in het begin heel charmant en attent, maar hij verandert al snel naar obsessief, bezitterig en agressief. Ze beëindigd de relatie, maar Carter laat het er niet bij zitten en begint het leven van Leah op de kop te zetten.

7. The Crush

Alicia Silverstone speelt de hoofdrol in deze film én dat is al een reden genoeg om de film te kijken. Ze speelt de 14-jarige Adrian die een crush krijgt op een oudere jongen. Haar onschuldige crush verandert al snel naar next level stalken en wordt heel creepy. Deze film moet je gezien hebben.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.