Jill Goetschalckx
Jill Goetschalckx Love & Life 11 jul 2018
Leestijd: 5 minuten

Anale seks – 5 do’s en don’ts en 8 vrouwen vertellen wat ze ervan vinden

Voor sommige vouwen is anale seks de kers op de taart: een kleine traktatie die iets wat al lekker was nog beter maakt. Voor anderen is het een no-go dat een penis een andere afslag neemt dan normaal. Maar geef maar toe, ook jij denkt er wel eens aan. En dat is helemaal oké, want anale seks kan hartstikke leuk zijn. Acht vrouwen delen hun ervaring.

5 x doen voor anale seks

Ongeveer een derde van de vrouwen heeft ervaring met anale seks, maar dat betekent niet per se dat jij openstaat voor een sterrenjacht. Als je nieuwsgierig bent, maar geen idee hebt waar te beginnen, is dit artikel iets voor jou. We starten met 5 dingen waar je rekening mee moet houden.

1. Maak het schoon down-under

Zorg ervoor dat je voor en na anale seks een grondige schoonmaakactie houdt en laat je partner nooit van anale naar vaginale seks gaan. Het kietelen van de endeldarm en vervolgens overspringen naar de vagina kan een infectie veroorzaken.

2. Voorkom tranen van de pijn

Maak je je zorgen of het wel past? Doe het rustig aan en probeer eerst eens een vinger of buttplug. Anale seks is een soort sport, dus zorg voor een goede warming-up. Daarna kun je losgaan en genieten.

3. Gebruik glijmiddel

Maak het jezelf comfortabel en onthoud dat glijmiddel je beste vriend is. In tegenstelling tot de vagina, wordt de achterdeur namelijk niet direct vochtig.

4. Maak de weg vrij

Een klysma is altijd een optie, maar je kunt het beste van tevoren even een bezoekje brengen aan het toilet.

5. Praat tijdens de daad

Yup, praten met je partner is een must. Seks moet altijd bespreekbaar zijn met je bedpartner. Ook anale seks. Als seks skiën is, dan is anale seks de reuzenslalom. Een technische discipline waarbij het gaat om oefenen, oefenen, oefenen. Dus kijk of jullie op één lijn zitten en bespreek ‘t. En onthoud: anale seks moet plezierig zijn voor jullie allebei.

Banaan

8 vrouwen vertellen over hun ervaring met anale seks

Oké, maar hoe is anale seks nu écht? Acht vrouwen vertellen hun verhaal.

“Het kan geweldig zijn, zolang je eerst de badkamer bezoekt”

“Heb je net gegeten of juist een lege maag, dan is anale seks klote. Je hebt dan het idee dat je gaat poepen, ook al is dat niet zo. Doe je het fijn en rustig, dán is het geweldig. Het is anders dan gewone seks, omdat het voelt alsof de penis veel dieper gaat. Anale seks helpt me niet om gemakkelijker klaar te komen.” – Madeline R.

“De sleutel? Relax”

“Ik was altijd bang dat anale seks pijn zou doen, maar dat is niet zo. Maar: sommigen vinden het zo ongemakkelijk dat het nauwelijks lukt. Een vriend van mij probeerde het een keer met z’n verloofde en kreeg ‘m amper naar binnen. Het maakte niet uit of ze glijmiddel gebruikten. Het belangrijkste is om ontspannen te zijn, wat je niet gaat worden als je weet dat het gaat gebeuren. Gelukkig is mijn vriend er super in: hij is erg respectvol en aardig en zet mij niet onder druk. We doen het misschien eens in de paar maanden. Hij is voorstander van het gebruiken van een buttplug om vooraf  alles ‘los te maken’.” – Anna B.

“Ik ben er gewoon niet van”

“Het is niet het ergste wat ik ooit heb gedaan, maar ik vind er niets leuks aan. Het is niet pijnlijk, het is alleen een beetje ongemakkelijk en echt niet mijn ding.” – Jo R.

“Het voelde niet goed”

“Ik heb het een tijd geleden geprobeerd. De man waar ik een date mee had, wilde het graag en ik gaf uiteindelijk toe. Hij probeerde zijn penis erin te doen, maar het deed te veel pijn. Ik denk niet dat hij glijmiddel gebruikte en het is daar gewoon heel krap. Misschien zou ik het opnieuw doen met de juiste persoon, iemand die ik vertrouw. Hoe dan ook, het staat niet bovenaan mijn lijstje.” – Clara A.

“Het was extreem opwindend”

“Vreemd genoeg was mijn eerste geslachtsgemeenschap via anale penetratie. Mijn middelbare schoolliefje werd strikt katholiek opgevoed, maar anale seks mocht wel. Wat me opviel was dat het zorgde voor een vreemd gevoel in mijn keel, vergelijkbaar met wat je kunt voelen als je flink schrikt. Maar het was een opwindend gevoel, helemaal niet eng. Het was extreem opwindend en ik was bewust van mijn hele lichaam als erogene zone. Ik ontdekte dat ik in staat was om via anale seks een orgasme te krijgen en anale seks vind ik tot op de dag van vandaag erg leuk.” – Mollena W.

“Het is de perfecte balans tussen spannend en sexy”

“Vroeger was ik obsessed met anale seks. Op de middelbare school had ik meer anale dan orale seks. Als het goed gebeurt, balanceert het op de lijn tussen pleasure en pijn. Als de penis naar binnen gaat, moet je je adem inhouden omdat het voelt alsof je lichaam geen ruimte heeft voor lucht en zijn penis tegelijkertijd. Maar zodra hij binnen is, voel je je hele lichaam tintelen.” – Nina T.

“Het versterkt de band met je partner”

“De sleutel tot goede anale seks is dat je een partner hebt die je compleet vertrouwt en die het op een fijne manier doet. Dat betekent veel glijmiddel, klein starten met een vinger en dan omhoog werken met kleine sextoys en buttplugs. Daarna kan anaal geweldig zijn! Het is super intens en je lover moet heel subtiel en voorzichtig zijn. En een goede luisteraar! De anus is tot slot een uitdaging en het kan echt pijn doen. Jullie moeten het allebei willen en er allebei op voorbereid zijn. No assholes allowed in the asshole! Het kost zoveel tijd, vertrouwen en communicatie dat het je band met je partner psychisch enorm kan versterken.” – Tess N.

“Mijn beste orgasmes zijn tijdens anale seks”

“Voor mij kan de penetratie tijdens anale seks de eerste paar minuten een beetje pijn doen. Veel glijmiddel, langzame bewegingen en geduld zorgen ervoor dat je naar de volgende fase kan, wat plezier en opwinding betekent. Ik merk dat ik sterkere orgasmes kan krijgen als ik anaal wordt gepenetreerd. Dit zijn dan wel orale orgasmes. Voor mij is het waarschijnlijk de toegevoegde stimulatie, de intimiteit en de emotionele intensiteit die daarvoor zorgen. Het is wel belangrijk dat de penis goed zit: de verkeerde ‘hoek’ kan zorgen voor pijn.” – Margaret C.

Goed om te weten – in deze landen mag je geen seksspeeltjes in bagage meenemen

Womenshealthmag

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.