Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 28 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Andrea (24): ‘Achteraf betalen? Daardoor heb ik nu wel een schuld van 3000 euro’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week vertelt Andrea haar verhaal.

Achteraf betalen

“Ik ben student, dus het leven is niet altijd makkelijk te betalen. Uitgaan met vrienden, studieboeken, vakanties, kleding.. iedereen lijkt ‘t altijd zomaar te kunnen bekostigen, maar mij lukt dat niet altijd met het geld dat ik verdien met mijn bijbaantje. Mijn vrienden werken allemaal al en daarom hebben zij wél de middelen om meer dingen te kopen of te doen. Daarom ben ik een tijdje geleden gestart met het gebruik van betaaldiensten waarbij je achteraf kunt betalen. Af en toe, zodat ik destijd meer geld overhield voor andere, leuke dingen. Dat die optie na verloop van tijd zó makkelijk aanvoelt, is eng. Het lijkt net alsof je dingen koopt van andermans geld, totdat die rekening in je mailbox verschijnt. Na verloop van tijd had ik er zo veel openstaan, dat ik niet meer durfde te kijken. Veel van die rekeningen zijn inmiddels ook verhoogd omdat ik te laat ben met betalen. Het is één grote ramp.”

Schaamte

“En nu zit ik dus met het probleem dat ik dus heel veel geld moet terugbetalen, maar dat ik niet weet hoe ik dit moet doen. Het lijkt zo makkelijk, maar eigenlijk zit ik daardoor nu nog dieper in de problemen dan eerst. Ik had gewoon bepaalde dingen niet moeten doen, maar nu zit ik dus wel in deze situatie. En ja.. ik durf er ook niet over te praten, niet tegen mijn ouders en ook niet tegen mijn vrienden. Ik schaam me een beetje, dus ik hoop dat iemand een goede tip voor mij heeft om dit op te kunnen lossen.”

 

Lisa (30): ‘Ik wil echt geen kinderen, maar mijn vriend denkt dat ik nog van gedachte verander’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.