Emma Toussain
Emma Toussain Bizarre Bekentenis 24 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Lisa (30): ‘Ik wil echt geen kinderen, maar mijn vriend denkt dat ik nog van gedachte verander’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week het vertelt Lisa haar verhaal.

Kids? Nee, bedankt

“Een maand geleden vierde ik mijn dertigste verjaardag. Een mijlpaal, tijd voor een nieuwe fase in mijn leven. En in die nieuwe fase horen voor mij geen kinderen, dat heb ik eigenlijk nooit gewild. Mijn vriend denkt dat ik vanzelf wel bijdraai en dat als als ik vriendinnen met kids zie, dat mijn eierstokken dan wel gaan rammelen. Zo’n standaard uitspraak. Maar ik voel aan alles.. dat wil ik niet. Het is niet zo dat ik kinderen niet leuk vind, maar het is gewoon niet voor mij. Dat kan toch?

Dat mijn vriend denkt dat ik nog in een soort ‘lang leve de lol’ fase zit, doet me pijn. Ik heb al vaker aangegeven dat ik het gewoon écht niet zie zitten en dat als wij samen oud willen worden dat dat in mijn optiek is zónder kinderen. Ik wil hem natuurlijk niks ontnemen, helemaal omdat hij wel vader wil worden. Dat is pijnlijk, maar liever dat hij dan gelukkig wordt met iemand anders waar hij wél kinderen mee krijgt. We zijn inmiddels al 5 jaar samen en dat gooi je natuurlijk ook niet zo maar weg, helemaal als de relatie heel erg leuk is.”

Hoe maak ik hem dat duidelijk?

“Hij heeft aangegeven dat hij met mij wil zijn, maar ik denk dat dat dus vooral is omdat hij denkt dat ik nog van gedachte ga veranderen. Hoe maak ik hem duidelijk dat dit echt niet zo is? Laat mij maar de leuke oppas, tante of buurvrouw zijn, maar moeder is niks voor mij. Ieder z’n keuze, denk ik zo.. maar dat maakt het niet minder moeilijk.”

Noah (28): ‘Ik vind hoogopgeleide mannen maar saai, doe mij maar een bouwvakker’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.