Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 13 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Angela (19): ‘Ik pak geregeld de pakketjes van mijn buren’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Angela* (19) die geregeld pakketjes van haar buren steelt.

‘Ik steel geregeld de pakketjes van mijn buren’

De 19-jarige Angela begon twee jaar geleden met het stelen van pakketjes van haar buren. Het begon met één pakketje, maar het liep uit tot een serieuze verslaving.

Ramona (28): ‘Mijn vriend heeft wél geld om met zijn beste vriendin uit eten te gaan, maar neemt mij nooit mee’

Hi Angela, kan je iets meer vertellen over wat je precies doet?

“Twee jaar geleden gebeurde het voor het eerst. Het leek eerst een onschuldige bezigheid. Ik zag een pakketje staan en vroeg mij gewoon af of ik ermee weg kon komen. Dus toen ik zag dat er niemand in de buurt was greep ik mijn kans en nam ik het pakketje van een van mijn buren mee. Een paar dagen later hoorde ik een buurvrouw praten over een pakketje dat ze niet had ontvangen, maar ze had totaal niet door dat ik het pakket had gestolen.

Dit gaf mij zo’n lekker gevoel dat ik het steeds vaker ging doen. De spanning die ik voel als ik een pakketje steel kan ik gewoon niet omschrijven. De ene keer zit er iets in wat ik kan gebruiken, zoals heerlijke producten van Rituals of zelfs AirPods. Andere keren heb ik er niks aan, maar gelukkig krijg je op het internet alles verkocht. Het levert mij dus niet alleen gratis producten, maar ook geld op.”

Spanning

“Het werd alleen steeds riskanter om alleen pakketjes in mijn eigen gebouw te stelen. Daarom moest ik ook buiten mijn gebouw beginnen te kijken. Het is een echte sport voor me geworden op dit moment. Ik rij regelmatig een middag rond om te kijken of ik ergens pakketjes zie liggen en soms heb ik geluk. Maar toch blijft mijn eigen gebouw het makkelijkst. Daar wonen gewoon zoveel mensen en vaak worden de pakketjes niet aan de deur afgeleverd, maar gewoon achtergelaten.

Vooral rond de feestdagen heb ik genoeg pakketjes om uit te kiezen. Toch ga ik mij wel steeds schuldiger voelen. Sommige pakketjes die ik steel bevatten bijvoorbeeld medicijnen. Maar pakketten met spullen die ik graag wil hebben zorgen ervoor dat ik niet kan stoppen. Soms denk ik er wel eens over na om hulp te zoeken, maar ik ben veel te bang dat ik dan juridische problemen krijg. Dat durf ik niet aan.”

 

*Angela haar naam is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Isa (25): ‘Ik verdiende 500 euro per week door te doen alsof ik een wervende sugar daddy was’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.