Redactie
Redactie Entertainment 27 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Berucht én nu ook echt bekend: Anna Delvey start reality-show, maar wel nog in huisarrest

De ‘echte’ Anna Sorokin uit de gedramatiseerde maar waargebeurde Netflix-serie Inventing Anna zit ondanks haar huisarrest allesbehalve stil. In Delvey’s Dinner Club nodigt de frauduleuze fraulein andere bekende sterren uit om bij haar thuis te komen tafelen. Hopelijk is het eten beter dan in de gevangenis.

Als we van het succes van Inventing Anna mogen uitgaan, dan zou Netflix geen enkel moment mogen twijfelen om ook Delvey’s Dinner Club aan het aanbod toe te voegen. In 2022 was de reeks namelijk een van de populairste nieuwkomers. En ondanks dat de serie op Rotten Tomatoes een opvallend lage score had, kon Julia Garner op heel wat lof rekenen. De Ozark-ster speelde de Duits-Russische oplichtster Anna ‘Delvey’ Sorokin tot in de puntjes na, Europees accent inbegrepen.

In Delvey’s Dinner Club nodigt de New Yorkse socialite kijkers achter de schermen uit terwijl ze “zichzelf en haar naam opnieuw uitvindt”. Naast gesprekken rond de eettafel zal de show interviews bevatten met zowel Sorokin als haar gasten. Vooralsnog heeft geen enkele streamingdienst de serie opgepikt. Maar gezien het succes van Inventing Anna zou het ons niet verbazen mocht Netflix de reeks op het platform gooien.

Delvey’s Dinner Club

“Er gaat niets boven de ervaring van het samenbrengen van een groep vrienden om levensverhalen te delen en te genieten van een geweldige culinaire ervaring”, vertelde Anna Sorokin aan Variety. “Ik ben dankbaar voor de kans om mijn visie naar een breder publiek te brengen en een glimp van de echte Anna Delvey te delen.”

anna delvey
De echte Anna ‘Delvey’ Sorokin

De producer van de nieuwe reality-reeks voegde daaraan toe dat “de beste manier om iemand te leren kennen is door een maaltijd met die persoon te delen. Delvey’s Dinner Club zal de echte Anna Sorokin onthullen, na alles wat we over haar hebben gelezen en bekeken. Ze vertelt haar verhaal in haar eigen woorden en we geloven dat ze de verwachtingen van de kijkers zal tarten.”

Sorokin werd in 2019 veroordeeld voor diefstal en meerdere financiële misdrijven, waaronder het stelen van meer dan 200.000 dollar van investeerders en vrienden. Na haar vrijlating uit de gevangenis in 2021 werd ze vastgehouden door immigratie-autoriteiten voor het overschrijden van haar visumtermijn. Sindsdien zit de door Netflix wereldberoemde oplichter in huisarrest. Maar dat laat ze niet aan haar hart komen. “Mijn leven is nog steeds beter dan dat van jullie”, zei ze onlangs nog vanuit haar appartement in het poepchique East Village in Manhattan.

Inventing Anna op Netflix

De Netflix-serie over Anna Sorokin bestaat uit acht afleveringen. Je volgt journaliste Vivian Kent (in het echt Jessica Pressler), die haar hoofdredacteur moet overtuigen om het verhaal van de oplichter na te jagen. De serie is hier te streamen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.