Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Money 26 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Weg met de schaamte: dit zijn de 4 financiële fouten die vrouwen maken

Dat mannen met geld bezig zijn lijkt altijd vanzelfsprekend, maar waarom gaan de gesprekken met vriendinnen niet vaker over financiële groei? Er zijn vier financiële fouten die voornamelijk door vrouwen gemaakt worden.

Maak jij je aan één van deze dingen schuldig?

Dit zijn de 4 financiële fouten die vrouwen maken

En ja, ook wij herkennen ons in deze dingen.

1. Je bent te perfectionistisch

Niets mis met wat perfectionisme. Toch is het op gebied van je financiën niet handig. Vrouwen zijn namelijk snel geneigd om de handdoek in de ring te gooien als we niet alles helemaal begrijpen. Om alle aspecten van de financiële wereld te kennen moet je jaren in de boeken duiken, maar dat betekent niet dat je met wat basiskennis niet kan beginnen aan jouw financiële doelen. Alles is beter dan opgeven.

2. Je laten verleiden door methodes die achteraf betalen mogelijk maken

Afterpay, Klarna… we kennen ze allemaal nét iets te goed. Als je even krap bij kas zit, dan bieden deze betaalmethodes de mogelijkheid om toch dat paar schoenen te bestellen. En ja, deze achteraf betalen heeft ook voordelen, zolang jij je maar niet onbedoeld laat gaan tijdens een online shopsessie.

3. Alle financiële verantwoordelijkheid uit handen geven

Zit jij in een relatie en is jouw partner ‘goed met geld’? Laat jouw lover je wat leren, maar geef niet alle financiële verantwoordelijkheid uit handen. Het is juist belangrijk om on top of je eigen financiële zaken te blijven.

4. Je denkt te klein

Mannen groeien op met motto’s als ‘make it happen’ en ‘dream big’ – waar waren die teksten op de meidenposters? Ook als het op geld aankomt mag je best groots dromen. Heb je een mentor nodig bij jouw plannen? Schroom dan niet om naar een financieel adviseur te stappen, daar hoef je echt geen miljonair voor te zijn.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.