Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 18 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Anna Wintour stond op om te socializen tijdens JW Anderson show in Londen

Fashion Month is begonnen en dat betekent dat het internet weer overloopt van modieuze content. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen en de mensen die de felbegeerde tickets naar de shows weten te bemachtigen ook niet, zouden we denken. Toch bleek het dit weekend tijdens de show van JW Anderson in Londen anders in elkaar te steken.

En niemand minder dan Anna Wintour is de schuldige…

De Spring Summer ’24 show van JW Anderson

Voor veel modeliefhebbers is het bijwonen van een modeshow tijdens Fashion Week zo ongeveer een van hun grootste dromen en voor veel merken is het nog elk seizoen dé manier om hun visie en ontwerpen voor het komende seizoen te laten zien aan de wereld. Bij de show van JW Anderson die dit weekend in Londen plaatsvond begon het tonen van hun visie al bij het versturen van de uitnodiging.

Bijzondere uitnodiging

De genodigden ontvingen een doosje met een stuk Play-Doh erin. Het was te verwachten dat dit al heel wat verklapte over de inhoud van de show.

@dazed

@JW Anderson playdough anyone? 🧡#DazedFashionTV #TikTokFashion #JWAnderson #SS24 #LFW #fashionweek #unboxinginvite #playdough

♬ original sound – dazed

En dat bleek. De modellen maakten hun entree op de catwalk in hoodies en broekjes die eruit zagen alsof ze met de hand waren gekleid. Helemaal herkenbaar in de sculpturale silhouetten, volume en tactiliteit waar het merk voor staat.

Respectloze actie van aanwezigen bij JW Anderson

Toch blijkt toch niet iedereen de show even bijzonder te hebben gevonden. Nog terwijl de laatste modellen nog op de catwalk liepen stonden mensen al op om te socializen met andere aanwezigen, of om zich te haasten naar de volgende show.

Natuurlijk weten ook wij dat het schema tijdens Fashion Weeks helemaal volgepropt kan zijn en snappen we dat niemand te laat wilde komen bij de volgende show. Maar opstaan terwijl de show nog bezig was, voelt toch een beetje als weglopen bij een opera ballet tijdens de buigingen… En nog erger: ze stonden eigenlijk niet eens op om zich te haasten, maar om gezellig te kletsen. Wij vinden er wat van.

Met verafschuwde reacties als gevolg

Andere bezoekers en fans op social media zijn ook niet te spreken over de actie. Helemaal omdat Anna Wintour een van de eersten was die de actie in gang zette. Ze werd gefilmd terwijl ze meer aandacht gaf aan mensen om haar heen, dan aan de collectie, de ontwerper en het team dat maanden heeft gewerkt om de show mogelijk te maken.

Niet alleen werd de video op Instagram gedeeld, maar ook beroemdheden zoals Bryan Boy reageerden verafschuwd: “Everyone gotta diarrhea that bad?”, grapte hij in de comments. Anderen stellen voor om degenen die opstonden nooit meer uit te nodigen voor de shows van het merk in de toekomst. We zijn benieuwd wat Jonathan William Anderson er zelf van vond.

Balmain beroofd van outfits voor Paris Fashion Week

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.