Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Money 18 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Financieel herstellen van een te dure zomer: met deze drie tips is dat zo gedaan

Geluk is niet te koop. Maar, vooral in de zomer, kopen we er wel veel dingen van die ons gelukkig maken. Wat dacht je van een vakantie met vriendinnen, uiteten op donderdag en tickets voor de show van Beyoncé. Dat is genieten, maar ook ontzettend duur. Dus, hoe gaan we financieel herstellen van een prijzige zomer?

Zag jij het saldo van jouw spaarrekening de afgelopen maanden ook hard kelderen? Dan hebben wij hier de tips om er financieel weer bovenop te komen.

Zo herstel jij jouw financiële situatie na een dure zomer

Het is weer tijd om de hand op de knip te houden.

Probeer een maand niets uit te geven

Dit klinkt nogal radicaal, maar na maanden te spenden, is het niet verkeerd om hier cold turkey mee te stoppen. Met niets uitgeven, bedoelen we ook echt niets uitgeven. Probeer een maand lang alleen de nodige boodschappen te doen en daarnaast niets uit te geven. Wedden dat jouw spaarrekening hier heel blij van wordt?

Sparen? Dan wil je deze verraderlijke uitgaven voorkomen

Doe weg wat je niet gebruikt

Na de zomer hebben we allemaal behoefte aan een bepaalde reset. En zo’n reset gaat ook gepaard met het opruimen van je kast en je rekening. Ga na welke abonnementen wel en niet nodig zijn. Door er enkele op te zeggen bespaar je al een paar tientjes per maand.

Daarnaast is de kans groot dat er veel kleding in jouw kast hangt die je niet draagt. Zet de items die je niet draagt op Vinted of boek (samen met een een vriendin) een kraam op de IJhallen.

Doe een spaarchallenge met je vrienden

Gels besparen is makkelijker en leuker als je het samen doet. Zijn jouw vrienden ook iets te hard door hun geld gegaan? Doe dan gezamenlijk een spaarchallenge. Stel een spaardoel en probeer dit allemaal te behalen. Zo zijn er waarschijnlijk meer mensen in om thuis te borrelen, in plaats van op het terras. Ook is samen koken een stuk voordeliger. Hoe meer mensen, hoe beter.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.