Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 18 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Anne-May (23): ‘Ik wilde niet studeren, nu vindt mijn vader mij een mislukkeling’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week vertelt Anne-May (23) over haar situatie.

Studeren of niet?

“Ik heb school nooit écht leuk gevonden. Ik was nooit heel slecht op school, ik haalde prima cijfers. Maar ik verveelde me gewoon heel erg. En ja, ik zat op het VWO, mocht je je afvragen waarom ik dan niet een niveautje hoger ging. Ik haalde mijn examens met gemak maar ik voelde daarna gewoon heel erg dat ik geen studie wilde gaan doen. Nog een aantal jaar in de schoolbanken? No way. Ik wilde daarom eerst naar Australië, om te reizen. Daar waren mijn ouders al op tegen, omdat zij graag wilde dat ik meteen ging studeren. Na heel wat moeite mocht ik toch gaan. Al mijn zuurverdiende geld ging op, maar ik was daar zo gelukkig. Toen ik na 5 maanden weer terugkwam, ging ik weer werken. Elke dag kwam de vraag wanneer ik me in ging schrijven voor een studie, maar ik voelde steeds meer weerstand.”

Geld verdienen

“Ik heb het idee dat je niet echt heel veel relevante informatie leert als je studeert. Natuurlijk wel als je arts wil worden, daar moet je echt hard voor studeren. Maar ik heb altijd al in de marketingwereld willen werken en ik denk dat je beter kan leren terwijl je aan cases werkt. Nou.. dat bleek. Ik heb me naar binnen gebluft bij een bedrijf en het gaat harstikke goed. Ik verdien meer dan 4000 euro bruto en ik kan alles betalen wat ik wil. Maar.. mijn ouders vinden het nog steeds zonde dat ik niet heb gestudeerd. Ze vermijden het onderwerp en ik merk dat tijdens verjaardagen of tijdens andere uitjes dat het gesprek maar oppervlakkig blijft, omdat als het over mijn werk gaat ze altijd ruzie gaan zoeken. Waarom ik mijn potentie niet gebruik, waarom ik niet iets anders ga doen.”

 

“Zij denken namelijk dat marketing maar een onzinning creatief vak is, maar ik vind het leuk. Ik snap niet waarom ze dat niet doorhebben.. en om het allemaal nog wat erger te maken, zijn mijn broers wél bezig met een academische studie. Je kunt je voorstellen.. niet heel gezellig voor mij thuis. Onze gesprekken eindigen vaak in ruzie en mijn vader heeft wel eens uit boosheid geroepen dat hij niet wil dat ik ‘de mislukkeling’ van de familie wordt. Nou.. ik blijf voorlopig wel even weg daar.”

Jasmijn (26): ‘Ik ging vreemd terwijl ik anderhalve maand zwanger was’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.