Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 24 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Annebel (27): ‘Mijn twee huisgenoten praten al weken niet met elkaar, door ruzie om een jongen’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Annebel (27) haar verhaal.

‘Mijn twee huisgenoten praten al weken niet met elkaar, door ruzie om een jongen’

Samenwonen is lastig, helemaal als je met meerdere mensen woont die in conflict zijn met elkaar. Annebel zit in deze situatie en doet bij ons haar verhaal.

Hi Annebel, kan je iets meer vertellen over jouw situatie?

”Ik woon al zes jaar samen met twee goede vriendinnen. Dat we tot ons 27e met vriendinnen zouden wonen, hadden we allemaal niet verwacht. Maar in deze huizenmarkt prijzen wij ons gelukkig met een relatief goedkope woning in een leuke wijk in Amsterdam. En aangezien we allemaal single zijn, is de behoefte om te verhuizen er ook niet echt geweest.

Maar goed, dat brengt me meteen bij het volgende punt. Want doordat we allemaal single zijn, is er nu ruzie om een jongen ontstaan bij mijn huisgenoten.”

Waardoor is de ruzie precies ontstaan?

”Mijn twee huisgenoten, laten we ze even Emma en Amber noemen, hadden een oogje op dezelfde jongen. Emma had twee keer een drankje met hem gedaan, maar wist niet zeker of ze hem écht leuk vond. Ze hield losjes contact, maar twijfelde nog over haar gevoelens. Een paar weken later, komt Amber hem tegen, waarbij hij zijn verhaal over Emma doet. Van het een kwam het ander, waardoor de jongen in kwestie uiteindelijk met Amber mee naar huis is gegaan – en dus ook het huis van Emma.”

Hoe werd daarop gereageerd?

”Hij was al weg voordat Emma wakker werd, maar heeft het verhaal een paar dagen later wel aan haar verteld. Je begrijpt. Emma werd woest op Amber. Maar die zag het probleem niet, omdat Emma twijfelde over haar gevoelens. Enfin, hier kan ik nog heel lang over praten. Maar wat ik het ergste vind aan alles, is dat de sfeer in huis totaal bedorven is.”

Hoe gaat het samenwonen nu met die twee?

”Nou, niet. Ze praten niet met elkaar, maar communiceren enkel via mij. Ik heb al meerdere pogingen gedaan om ze weer tot elkaar te laten komen, maar dat was iedere keer zonder succes. Het resultaat hiervan is dat we met z’n drieën in een ijzige stilte wonen. Ik probeer zoveel mogelijk weg te zijn, maar dat is ook geen duurzame oplossing.”

Hoe ben je van plan het aan te pakken?

”Ik ga waarschijnlijk nog één keer een gesprek initiëren, maar als dat niet werkt ga ik op zoek naar een andere woning. Ik heb hier gewoon echt geen zin meer in.”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.