Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 9 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Threads-gebruikers walgen van Anouk door uitspraak over transgenders en menstruatie

Oh oh oh: waarom voelen mensen soms de neiging om enorm controversiële dingen te delen? Om bepaalde mensen flink op de tenen te trappen? Zangeres Anouk heeft heel mensen boos gemaakt met een uitspraak over menstruatie. En niet zo maar over je ongesteldheid: ze vindt namelijk dat als je als transvrouw geen echte vrouw bent omdat je niet bloedt.

We lichten je in.

Threads-gebruikers walgen van Anouk door uitspraak over transgenders en menstruatie

Anouk heeft vandaag een foto op Threads gedeeld van haar eigen menstruatie in de wc-pot. Als dat niet al controversieel genoeg is (niks mis met menstruatiebloed en daar over praten, maar of je een foto van de wc-inhoud moet delen?) praat ze ook nog eens over het feit dat ze vindt dat mensen die in het lichaam van een man geboren worden maar zich identificeren als vrouw onzin verkopen. “Chopping ur peepee off doens’t make you a woman. But this will. Am I Cancelled now?” schrijft ze bij de foto.

Anouk
Reality FBI Instagram

Ongeloof

Veel andere app-gebruikers vinden het dan ook heel kwalijk wat ze zegt. “Het maakt je biologisch misschien geen vrouw, maar het kan iemand wel het lichaaam geven waar zij comfortabelen en gelukkig in is”, zo reageert Davina Michelle.

Ook Lotte van Eijk is het er niet mee eens: “Jeetje wat teleurstellend, doet me zo veel verdriet. Zoveel mensen kijken tegen je op, waaronder ook transpersonen. Weet dat je hun met dit bericht tot in hun kern raakt en ze zoveel verdriet doet. Waarom? Hoezo haat verspreiden als liefde ook een optie is meid? Ik snap er niks van.”

Anouk reageert nog wel zelf op een andere reactie: ‘Na 50 jaar iedere maand ongesteld te zijn geweest en 6 kinderen gebaard door middel van mijn baarmoeder. Ik kijk juist uit naar mijn  ‘transitie’.

Tsja – ze mag vinden wat ze wil maar om hier transpersonen bij te betrekken is natuurlijk niet nodig.

Lesje in body language: aan deze signalen kun je aflezen of iemand je leuk vindt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.