Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 22 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Anti blow-dry’ haar is de haartrend die je wilt proberen

Als we iets hebben geleerd van de lockdowns is het wel dat ons haar helemaal niet zoveel nodig heeft om goed te zitten. Waar we vaak ons haar föhnen, stijlen en krullen om het perfect te krijgen, laten we deze tools vanaf nu allemaal in de kast liggen. Bij ‘Anti blow-dry’ haar draait het namelijk allemaal om het optimaal benutten van de natuurlijke textuur van je haar.

We gaan helemaal au naturel dit jaar.

‘Anti blow-dry’ haar

Het gaat je niet alleen heel veel tijd schelen: het niet föhnen, stijlen of krullen van je haar is ook nog eens veel beter voor de kwaliteit van je haar. Alle hitte van styling-tools zorgt er namelijk voor dat je haar beschadigt en hierdoor wordt je haar doffer, ruwer en vatbaarder voor nog meer beschadiging.

Dat teveel hitte voor je haar schadelijk is, is inmiddels algemeen bekend, maar dat is niet de enige goede reden om je natuurlijke haarstructuur te omarmen. Het is namelijk heel goed om je eigen haarstructuur te leren kennen. Veel mensen hebben geen idee hoe ze hun haarstructuur moeten verzorgen, door je hierin te verdiepen leer je hoe je het beste resultaat uit je eigen haar haalt.

Haartrend voor het najaar

Nu we zelfs onze wenkbrauwen steeds natuurlijker laten, is ook ons kapsel aan de beurt. De ‘Anti blow-dry’ haartrend werkt goed met elk haartype, we moeten alleen onze routine iets aanpassen. Bij sommige haardiktes kan het namelijk wat langer duren voordat je haar droog is, maar bij deze haartrend is zelfs daarover nagedacht.

Je kunt je haar het beste met een T-shirt drogen. Een pluizige handdoek zorgt er namelijk voor dat je haar ruwer wordt en beschadigt. Stop je haar in het midden van een T-shirt, laat het 20 minuten drogen en je haar krijgt in die tijd zijn eigen natuurlijke textuur terug. Dit past makkelijk in onze ochtendroutine.

Wil je toch nog iets meer aan je haar doen? Gebruik dan stylingproducten. Hiermee kan je net wat meer beweging en structuur aan je haar geven. Wil je je haarstructuur toch veranderen maar je haar niet beschadigen door hitte? Lees dan hoe je op 5 verschillende manieren je haar kunt krullen zonder hitte te gebruiken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.