Lara Steenvoorden
Lara Steenvoorden Reizen 22 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Zo overleef je een week wintersport vol après-ski

Een week vol sneeuw, (stijlvol) skiën en… alles wat daarna onderaan de pistes gebeurt. Zin in après-ski! Je bent waarschijnlijk vastbesloten om elke avond van je wintersportvakantie he-le-maal los te gaan, is er dan een manier om er aan de andere kant levend uit te komen? Wij denken van wel!

Hier zijn onze tips om een week lang après-ski te overleven.

Drink regelmatig en véél

Rustig aan, we hebben het over water. Of je nu aan de après-ski gaat of naar de kroeg in je dorp: het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je gehydrateerd blijft. Dit voorkomt die brandende hoofdpijn in de ochtend. Probeer bij elk alcoholisch drankje een glas water te bestellen en giet voordat je in slaap valt ook altijd een groot glas l’eau naar binnen.

Bouw een basis

Op een lege maag drinken is nooit verstandig. Denk er daarom vóór een après-skisessie aan om die dag regelmatig en goed te eten. Sla het avondeten niet over, duw desnoods een paar hotdogs in je holle kies, en stop bijvoorbeeld een pakje koek in je ski-jas voor de nachtelijke trek. Alles om een bodempje te behouden!

Versla vertigo

Wie kent niet dat gevoel dat de hele wereld hard ronddraait, behalve jij? Die vorm van duizeligheid noem je vertigo (draaiduizeligheid). Lig je net in bed en stap je daarmee de draaimolen in? Ga dan in foetushouding liggen, als het lukt zet je ook één been buiten het bed op de grond. Bijkomend voordeel: je zit waarschijnlijk in de bergen, open een raam en laat die heerlijke verse lucht binnen. Dat helpt je om snel nuchter te worden.

Geef toe aan je cravings

Wakker met een (lichte) kater? Gooi dan je zorgen over uit je ski-pak knallen aan de kant en geef je cravings ruim baan. Heb je zin in een overheerlijk bord Tiroler Gröstl? Doe het. Het beste om je lichaam weer op de rails te krijgen is een zout- en vitaminerijk gerecht. Ga je daarna een keer van de berg om wat calorieën te verbranden.

Kies je drankjes verstandig

Wist je dat drankjes met veel suiker en koolzuur ervoor zorgen dat de alcohol nog sneller naar je bloedbaan schiet? Kies daarom je drankjes zorgvuldig en laat het mixen aan de DJ over.

Enjoy de après-ski!

Geniet van de bergen, de mensen, de wintersport en geef je lichaam af en toe wat extra vitamine C en frisse lucht. Wil je de beste feestjes bezoeken? Volg dan een local, die kennen de sweet spots.

Onthoud bovenstaande tips en je eindigt in elk geval niet zoals de snowboarder hieronder:

@snowboxx

It’s a struggle #ski #apres #drunk #skiing #holiday #festival #rave #party #snow #mountains

♬ Day Drinkin’ – Pat Lynch

Pro-tip van NSMBL-lezeres Jasmijn: “Heb je je ‘gewone kleding’ al aan? Draag dan schoenen met stalen neuzen tijdens de après-ski, want als er iets pijn doet, is het een skischoen op je teen.”

Wil je hebben – dit zijn de leukste items die je warm houden tijdens de wintersport

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.