Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Love & Life 13 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

It’s time to ‘Bae-Real’: deze datingtrend zorgt voor de meest authentieke matches

BeReal is in de afgelopen maanden voor velen – vooral voor Gen-Zers – een echte must geworden. En de app lijkt zelfs de datingwereld te hebben beïnvloed, en dat zien we door de opkomst van de nieuwe datingtrend, genaamd: Bae-Realing. De term, bedacht door Plenty of Fish, beschrijft de verandering in de manier waarop mensen hun datingprofielen vaker eerlijker invullen naarmate we 2023 ingaan.

⚠️ Time to Bae-Real ⚠️

Bae-Realing is de verfrissende datingtrend waarbij authenticiteit op dating-apps voorop staat

Bae-Realing is een trend die beschrijft hoe daters nu vaker gaan voor het eerlijker en authentieker zijn in hun datingprofielen, door een meer openhartige benadering te gebruiken in hoe ze overkomen op dating-apps. Singles willen nu namelijk vaker een transparantere benadering naar daten, en velen zeggen nu zelfs dat ze het prettig vinden om unfiltered foto’s te delen en eerlijker en openhartiger te zijn over waar ze naar zoeken op dating apps.

De trend laat zien hoe erg de datingscene is veranderd na de pandemie

Terwijl velen van ons nog steeds houden van een goeie filter, vinden steeds meer mensen het niet langer belangrijk om alleen de perfecte versie van zichzelf te posten. Deze omkeer van trends ontstond in de periode waar de hele wereld in lockdown zat, met het gevolg dat veel mensen er voor kiezen om steeds minder alleen de perfecte dingen in hun leven delen.

Zo is er een groeiende movement om alleen ongefilterde, ‘echte’ foto’s te plaatsen, en deze trend heeft nu zelfs invloed op de datingwereld in de manier waarop singles het invullen van hun dating-app profielen benaderen.

Bae-realing is perfect voor singles, die klaar zijn met alle ‘spelletjes’ die we vaak tegen komen tijdens het online daten, een grote verademing. Na de opkomst van ‘toxic’ datingtrends, zoals ‘zombieing’ en ‘breadcrumbing‘, is bae-realing een goeie manier om iemand te vinden die hetzelfde wilt als jou en iedereen die geen match is te vermijden.

Minder kans op een dating burn-out

Dating burn-out – jup, dat is echt een ding – is het fenomeen waar singles steeds vermoeider raken van het op dates gaan zonder enig succes. Met de bae-realing manier van daten heb je meer kans dat je mensen tegen komt die echt geïnteresseerd zijn in dezelfde dingen als jou en is de kans ook groter dat jij en je date qua persoonlijkheid beter matchen.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om alleen de beste versie van jezelf te presenteren op dating-apps, is de kwetsbaarheid gepaard gaat met het zijn van je authentieke zelf, hetgeen wat het beste kan werken in de zoektocht naar mensen die écht bij je passen. Maar de datingtrend is natuurlijk niet alleen maar regenbogen en zonnestralen, zo loop je nog steeds het risico om afgewezen te worden omdat je jezelf misschien niet helemaal ‘perfect’ presenteert, of omdat je simpelweg niet bij de ander past. Kan ook gewoon.

Bang voor afwijzing? Don’t worry, you can do it!

Afwijzing is en blijft altijd moeilijk, maar als je jezelf blijft kan je hier alleen maar trots op zijn. 

Hoe begin je met Bae-Realing?

Begin met het verwijderen van je oude ‘bewerkte’ foto’s op je datingprofiel, en gebruik hier foto’s die jouw karakter laten zien. Kijk hiernaast ook naar alles wat je hebt geschreven op je profiel, als iets niet meer actueel is of als je het gevoel hebt dat het gewoon niet helemaal jou is, verwijder het dan. Het draait er nou eenmaal om dat je jezelf 100% laat zien zoals je bent! Dus ook met pukkels, een onderkin of dat stukje spinazi tussen je tanden.

5 goede manieren om een burn-out te voorkomen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.