Britta van Aggele
Britta van Aggele Mentale Gezondheid 28 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Breadcrumbing is de veelvoorkomende datingtrend waar mensen zich massaal schuldig aan maken

Daten is tegenwoordig echt geen makkie meer. Veel mensen proberen online namelijk de liefde te vinden maar dit geeft ook veel ruimte om over jezelf te liegen. Als je dan toch de man van je dromen hebt gevonden wil het soms nog niet opschieten. Breadcrumbing is namelijk de veelvoorkomende datingtrend waar mensen zich massaal schuldig aan maken.

Wat wil je nou eigenlijk?

Breadcrumbing

De datingtrends vliegen je tegenwoordig om je oren heen. Zo zijn ‘ghosting’ en ‘gaslighting’ twee termen die je vast niet onbekend zijn. Deze termen gaan namelijk al een tijdje rond door dating-apps zoals Tinder en Bumble, maar er komen ook dagelijks nieuwe tends bij. Zo is breadcrumbing een nieuwe, hele vervelende datingtrend en vooral mannen maken zich hier schuldig aan.

Breadcrumbing is namelijk het uitzenden van flirterige, maar vrijblijvende sociale signalen om een romantische partner te lokken, zonder teveel moeite te doen. Of met andere woorden: het aan het lijntje houden van iemand. Het is in wezen een emotioneel manipulatieve tactiek die is ontworpen om iemand afhankelijk van je te maken, zelfs al je nooit van plan bent een romantische relatie met hen aan te gaan.

Rode vlaggen

Gelukkig zijn er verschillende ‘rode vlaggen’ waar je op kunt letten om dit manipulatieve gedrag te herkennen en wij bespreken ze met je.

– Ze zijn minder geïnvesteerd in afspreken dan jij
Breadcrumbers maken plannen met je, maar annuleren ze vaak last minute of komen zelfs niet opdagen. Hierdoor lijkt het alsof ze te druk zijn voor je, maar ze maken eigenlijk gewoon geen tijd voor je.

– Je weet nooit waar je aan toe bent met ze
Ze kunnen heel onvoorspelbaar zijn in hun uiting van interesse.

– Ze lijken warm naar je toe, maar worden dan koud
Het duurt bijvoorbeeld erg lang voordat ze op je berichtjes reageren.

– Je kan zijn acties niet begrijpen en verklaren
De kans is groot dat je vaak in de war of gefrustreerd bent na interactie met hun.

Patronen

Dit gedrag moet natuurlijk ergens vandaan komen en wij vertellen je precies hoe het zit. Mensen houden zich namelijk bezig met breadcrumbing om hun zelfrespect te verhogen. Dit wordt namelijk beïnvloed door de hoeveelheid aandacht die ze van anderen kunnen krijgen. Want hoe meer interesse ze van andere behouden, hoe beter ze zichzelf voelen.

Daarnaast hebben ze continue bevestiging van anderen nodig. Als ze niet constant te horen krijgen dat ze waardig of waardevol zijn voelen ze zich niet op hun gemak of zelfverzekerd. Mensen die aan breadcrumbing doen worden dan ook vaak omschreven als narcistisch. Ze voelen zich niet schuldig over het manipuleren van anderen en spelen met de emoties van mensen.

Heb jij een vriend of vriendin die zich zo gedraagt? Tolereer dit gedrag dan vooral niet en spreek diegene erop aan.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.