Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 18 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Balmain beroofd van outfits voor Paris Fashion Week

Balmain, het iconische modehuis onder leiding van Olivier Rousteing, heeft te maken gehad met een diefstal van meer dan 50 kostbare kledingstukken die gemaakt waren voor de Paris Fashion Week show.

Dit is er gebeurd…

Tragische gebeurtenis voor Olivier Rousteing en Balmain

Paris Fashion Week is nog niet van start gegaan of het breekt al weer alle krantenkoppen. Ditmaal helaas niet met positief, inspirerend nieuws, maar met een tragisch bericht over de staat van de showitems van Balmain. Het Franse modehuis zou, zoals grote modehuizen dat doen, hun Spring Summer collectie voor de volgende zomer van 2024 presenteren tijdens de Parijse modeweek.

De items voor de show, die op 27 september om 20:00 gepland staat, waren blijkbaar al zo goed als klaar, want de items zouden afgelopen weekend van de airport getransporteerd worden naar het Atelier in Parijs. Dit ging finaal fout.

De collectie is gestolen

De artistic director van het modehuis, Olivier Rousteing, liet zondagnacht op Instagram weten dat een bus, met meer dan 50 items van het merk erin, gekaapt is. De gestolen items zijn van onschatbare waarde. Helemaal voor het ontwerpteam van Balmain, dat al maanden toegewijd aan de collectie heeft gewerkt.

Dit is een hartverscheurende gebeurtenis voor ons team en voor de hele Balmain-familie. We hebben met zoveel passie en toewijding aan deze collectie gewerkt, en het is tragisch om te zien dat deze inbreuk op onze creatieve inspanningen heeft plaatsgevonden,” zei Olivier in een verklaring.

Ook laat hij weten dat hij hoopt dat dit een reminder is voor iedereen om niets voor lief te nemen en om voorzichtig te zijn, aangezien dit blijkbaar de wereld is waarin we leven.

De modepolitie draait op volle toeren

De diefstal is inmiddels onderwerp van een lopend politieonderzoek, waarbij het doel is om de daders zo snel mogelijk op te sporen en (natuurlijk) de kledingstukken terug te vinden. Laten we hopen dat de zaak snel opgelost wordt en de gestolen couture teruggebracht wordt naar waar ze thuishort: op de catwalk.

Hoewel de diefstal ongetwijfeld een donkere schaduw werpt over de aanstaande show van Balmain, heeft Olivier laten weten dat de show nog steeds zal doorgaan zoals gepland.

We zullen ons niet laten ontmoedigen door deze gebeurtenis. Onze toewijding aan de kunst en onze passie voor mode zijn onwankelbaar. We zullen onze fans en de wereld laten zien waar Balmain voor staat”.

Modegrootheden steken Olivier een hart onder de riem

Waar je er in de top van de modewereld vaak alleen voor staat, lijkt dat bij Olivier Rousteing zéker niet het geval te zijn. Andere zwaargewichten uit de industrie – waaronder Donatella Versace, Jacquemus, Ludovic De Saint Sernin – en Haider Ackermann, en celebrities – waaronder Linda Evangelista, Nicky Hilton en Camille Razat – reageren massaal om het merk een hart onder de riem te steken.

Victoria’s Secret opnieuw onder vuur door kopiëren van show Savage X Fenty

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.