Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 18 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Kaia Gerber en Dua Lipa zijn fan van de bandana en zo draag jij hem

De bandana werd voor het eerst groot gemaakt door iconen als Audrey Hepburn en Brigitte Bardot. De afgelopen jaren zagen we het stuk steeds vaker terug op de catwalk, maar nu is hij officieel onderdeel van de modetrends voor 2021. Op de catwalks van Dior, Max Mara, Anna Sui en Versace schitterden modellen met de bandana en wij vertellen je hoe je deze modetrend moet dragen.

Perfect voor zonnige dagen.

Modetrend 2021: bandana

Het is niet de eerste keer dat de bandana in de mode is, want in 1937 bracht Hermès de zijden sjaal al op de markt. Iconen als koningin Elizabeth II en Audrey Hepburn waren direct fan en knoopten het sjaaltje onder hun kin. Vervolgens zagen we de zijden sjaal terug in de jaren 70 en daarna werd de bandana groot in de jaren 90 door Britney Spears, Christina Aguilera en Beyoncé. En zoals dat vaak gaat met trends uit het verleden, komt de bandana deze lente en zomer weer helemaal terug. Dua Lipa en Kaia Gerber werden er al mee gespot.

De bandana is niet de enige trend uit de nineties die terugkomt. Eerder zagen we al beauty- en modetrends uit de jaren negentig terugkeren. En eerlijk is eerlijk: de bandana is het perfecte mode-accessoire voor zonnige dagen, om bijvoorbeeld je coupe te beschermen tegen de zon. Mocht je nog met je coronacoupe rondlopen, dan is het ook de perfecte oplossing om die te verbergen.

Catwalks

Het is natuurlijk geen verrassing dat het accessoire tussen de modetrends voor de lente en zomer staat. Op de catwalks kwam het stuk meerdere keren terug, zo zagen we hem in 2019 al bij de eerste collectie van Virginie Viard voor Chanel in 2019. Vorig jaar volgden Jacquemus, Dior en Vivienne Westwood en daarna liep Bella Hadid met een bandana op haar hoofd bij Versace. Ook gingen merken als Anna Sui, Max Mara en Marc Jacobs overstag.

Inès Manai / Dior Inès Manai / Dior
Versace

De diva-look is terug in de mode en ook Gen-Z is fan. Op TikTok gaat de ‘Please Don’t Go’-challenge viral en poseren jongeren met een zonnebril en bandana op. Of je hem nu onder je kin knoopt of in je nek, de bandana mag gedragen worden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.