Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 19 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit waren de 4 ongebruikelijke gebeurtenissen tijdens de begrafenis van prins Philip

Afgelopen zaterdag werd de Britse prins Philip begraven en dat ging er anders aan toe dan normaal. Dat heeft natuurlijk te maken met het coronavirus, maar dat blijkt niet het enige. Er waren meer ongebruikelijke gebeurtenissen tijdens de begrafenis van prins Philip.

Wij zetten ze allemaal op een rij.

1. Dertig gasten aanwezig

Door de maatregelen omtrent het coronavirus, waren er slechts dertig aanwezigen bij de uitvaart van prins Philip. De gasten bestonden voornamelijk uit directe familie: koningin Elizabeth II, zijn vier kinderen, kleinkinderen en leden van zijn eigen Mountbatten-familie. Om ervoor te zorgen dat alles veilig verliep, zaten de aanwezigen twee meter uit elkaar.

begrafenis prins philip
Dominic Lipinski / POOL / AFP

Prins Harry vloog over vanuit Californië om bij de uitvaart te zijn, Meghan Markle bleef thuis vanwege déze redenen en keek de begrafenis via een livestream. De kinderen van prins William en Kate Middleton waren niet aanwezig, de familie vond George, Charlotte en Louis te jong om bij de uitvaart van prins Philip aanwezig te zijn. Premier Boris Johnson stond zijn uitnodiging af zodat er een extra familielid aanwezig kon zijn.

2. Kledingkeuzes

Normaliter verschijnen royals in militair uniform tijdens een uitvaart. Bij de begrafenis van prins Philip verliep dit echter anders. Alle senior royals verschenen in rouwkleding, na een beslissing van koningin Elizabeth II. Het was de wens van prins Philip zelf dat dit werd vervangen voor een zwart kostuum. En dat was een opluchting voor prins Harry en prins Andrew, die anders de enigen zouden zijn zonder uniform.

HANNAH MCKAY / POOL / AFP

De militaire titel van prins Harry werd namelijk afgenomen nadat hij aftand deed van zijn rol als senior royal. Daardoor mocht hij tijdens een begrafenis ook geen militair uniform meer dragen. Prins Andrew deed in 2019 afstand van zijn titel, nadat bekend werd dat hij betrokken was bij de zedendelinquent Jeffrey Epstein. De royals waren allemaal gekleed in het zwart en alle senior royals droegen hun medailles, ook prins Harry. Kate Middletons look was een eerbetoon aan koningin Elizabeth II.

3. Spanningen binnen de familie

Prins Harry verscheen tijdens de begrafenis van prins Philip voor het eerst in het openbaar na zijn tell-all interview met Meghan Markle bij Oprah Winfrey. Daarin werden meerdere bizarre onthullingen over de Britse koninklijke familie gedaan. Volgens ingewijden staat prins Harry nog steeds niet op goede voet met de familie, maar werden de spanningen tijdens de begrafenis aan de kant gezet. Zo konden ze een laatste eer betuigen aan prins Philip en koningin Elizabeth II steunen met het verlies.

begrafenis prins philip
Gareth Fuller / AFP / POOL

4. De kist in een Land Rover

Prins Philip had alle wensen voor zijn uitvaart al enige tijd klaarliggen, zo had hij alles in detail uitgewerkt en wilde hij niet teveel poespas. “Zet me gewoon achter in een Land Rover en rijdt me naar Windsor,” zei hij tegen koningin Elizabeth II. De kist werd voor een korte ceremoniële processie op een speciale Land Rover geplaatst, die door prins Philip zelf werd ontworpen.

begrafenis prins philip
JUSTIN TALLIS / POOL / AFP

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.