Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 4 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Barbie of Oppenheimer? De wereld discussieert: ‘Welke kijken we eerst?’

Alle filmliefhebbers weten waar we het over hebben, maar er is een wereldwijde discussie gaande over welke film we eerst gaan kijken.. Barbie of Oppenheimer. Deze twee (nu al!) iconische films komen namelijk op dezelfde dag uit en er ontstaan nu al twee duidelijke teams. Welk team kies jij?

Barbie of Oppenheimer

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man J. Robert Oppenheimer, de theoretisch natuurkundige die hielp bij de ontwikkeling van de eerste kernwapens. Dit verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en maakt het daarom nóg extra spannend. De film is duister, zit cinematisch prachtig in elkaar en zit vol met sterren. Denk aan Cilian Murphy, Florence Pugh, Robert Downey Jr en nog veel meer.

Hieronder zie je de trailer:

Barbie

En dan hebben we de film Barbie – die al maandenlang gepromoot wordt en die iedereen eigenlijk ook wil zien. Het is een fantasiekomedie geregisseerd door Greta Gerwig, op basis van een scenario dat ze samen met Noah Baumbach schreef. De film is gebaseerd op de Barbiepop en het is de eerste live-action versie. Ook doet een enorme sterrencast aan mee: Margot Robbie, Ryan Gosling, Emma Mackey en zelfs Dua Lipa heeft een klein rolletje. Hieronder zie je de trailer, maar die heb je inmiddels vast ook al een aantal keer voorbij zien komen:

Dít is de man van Margot Robbie: ontmoet haar real life Ken

De films kunnen niet verder van elkaar vandaan liggen en er ontstaan daarom ook twee kampen, helemaal omdat de films op dezelfde dag in de bioscoop verschijnen. Concurrentie? Qua inhoud natuurlijk totaal niet, maar misschien wel qua bezoekers. Mensen identificeren zich dan nu ook als Oppenheimer-of Barbiepersoon. Ben jij vrolijk, hou je van kleur en een tikje naief? Dan ben je een Barbiepersoon. Hou je van drama, duisternis, avontuur én leef jij op het randje? Dan ben je een Oppenheimerpersoon.

Beide films zijn al op 19 juli te bewonderen en we can’t wait. We zijn ook heel erg benieuwd.. waar ga jij eerst heen? Laat een comment achter op ons Instagram-kanaal.

Jason Gallagher heeft een grappige remix gemaakt; mocht je toch niet kunnen kiezen.

Het knalroze huis uit ‘Barbie’ staat nu aangeboden op AirBnb

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.